G-Power пипнаха и новото BMW X6

1
Добави коментар
charka
charka

Немското тунинг ателие G-Power свали завесите пред BMW X6 и показа новите доработки по бодикита Typhoon, който вече е познат на собствениците на предишната X6-ца.

Заводски автомобилът използва доработен двигател S63 с обем 4.4 литра, който изпраща до четирите колела 575 к.с. и 750 нМ тяга. Като че ли от G-Power не са останали впечатлени от тези показатели и са решили да ги доразвият до умопомрачителните 750 к.с. и 980 нМ – числа достойни за брошурата на суперавтомобил. За сравнение ще отбележим, че старата версия на S63 беше засилена до 725 к.с.

Както се досещате подобна мощност предразполага към висока скорост, а за нея е нужна и добра аеродинамика. Хората от G-Power споделят, че за изработката на такъв проект са нужни 12 месеца, а крайната цел е подобрение не само на ефективността, ами и на външния вид на колата. BMW X6 Typhoon разполага със значително по-широки калници, обновени прагове, предна броня с по-големи отвори, които доставят 20% повече въздух на подобрените охлаждащи системи. Дифузиори и спойлери на бъмпърите пък се грижат за притискателната сила и правилното насочване на въздушната струя.

Впечатление прави и предния капак Venturi, чийто отвори, заедно с отворите на предната броня отвеждат горещия въздух от двигателния отсек и спомагат неговото охлаждане. Готините странични огледала и 102 милиметровата изпускателна система довършват пакета, който превръща BMW X6 Typhoon G-Power в истински звяр.

Ако се питате как е увеличена мощността от 575 к.с. на 750, от немското ателие споменават за смяна на турбините с по-големи, подобрения в изпускателната система, ремап на компютъра и освен това обещават по-голямо дълголетие. За съжаление не е дадена информация за ускорението от 0 до 100 км/ч , но G-Power  твърдят, че BMW X6 Typhoon вдига 300 км/ч и взима четвърт миля за 11.5 секунди.