Интензивен курс по математика 6 клас

1
Добави коментар
basmaster
basmaster

Интензивен курс по математика 6-ти клас

Сдружение „Знам и Мога” организира интензивен  курс по Математика за ученици от 6-ти клас. Целта на курса е да се упражнят основни видове задачи, включително от типа PISA, включени във втори модул на изпита след 7-ми клас.

Занятията ще се провеждат  на адрес:  ул. „Рачо Димчев” №6, ет. 1, намиращ се в непосредствена близост до площад Славейков! 

Записване на телефон 0878 50 30 95, 02/ 943 40 55 или  на e-mail: [email protected]. Краен срок за записване – 21 април 2016 г. (четвъртък)

PISA е програма за международно оценяване на учениците, разработено от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Програмата се обосновава на решаването на изцяло логически, практически задачи, които са универсални и показват колко е развито логичното мислене в учениците. PISA измерва множество фактори, но всичките са свързани с компетенции, които всяка една личност трябва да има, за да може да се реализира успешно в обществен и професионален план.

От 2012 година в програмата на Втори модул, част от Националното външно оценяване за 7 клас са включени задачи от типа PISA. Предвидените часове за решаване на този тип задачи в училище са много малко. На практика учениците нямат време и възможност да се упражняват достатъчно. Сдружение „Знам и Мога” ви предлага тази възможност:  Интензивен курс по Математика наблягащ на упражняванe и решаване на задачи от типа PISA

За кого е предназначен курсът?

За всички ученици от 6 ти клас, които имат пропуски в обучението по Математика и искат да проверят своите знания
За всички бъдещи седмокласници, които искат да се представят успешно на Националното външно оценяване и да се класират в желаните училища и паралелки
За тези, които никога не са идвали на курс и искат да разберат как протичат занятия в група

Курсът ще даде възможност на учениците да подобрят резултатите си в училище, както в 6-ти, така и в 7-ми клас.

Виж как се представят българските ученици според PISA – Тук!

В допълнение към часовете по математика в училище, децата ще получат практически умения да прилагат знания и да се ориентират в конкретни жизнени ситуации с помощта на математиката. По време на този курс ще се тренира и развива логическото мислене на учениците.

 

Има ли ползи курсът и за училище?

Категорично да! Курсът ще подпомогне бъдещите седмокласници да се справят със задачите от типа PISA, които са включени в задължителните тестовете за външно оценяване след 7-ми клас. В края на курса ще бъде проведен заключителен тест. След неговото оценяване преподавателят ще даде практически напътствия на курсистите, които да им помогнат в 7 клас.

*Курсистите, които решат да продължат обучението си при нас и се запишат на курс за подготовка в 7 клас ще ползват отстъпка от цената на курса в размер на 10%.

Какво представлява програмата на курса?

Програмата на курса включва обобщен преговор на следните теми от училищния курс по математика в 6-ти клас:

Част от число и проценти.
Пропорции.
Намиране на лица – преговор на геометрични фигури и по-особени случаи за намиране на лицата им.
Рационални числа. Пресмятане на изрази.
Действие степенуване – приложения в различни задачи.
Рационални изрази – едночлени и многочлени и действия с тях.
Многочлени с параметри.

Всяка тема ще включва и практически задачи от тип PISA.

Източник: handelsblatt.com
Кой води курсът?

Занятията се провеждат от преподаватели по математика, които освен опита в училище имат и преминато допълнително обучение в тази област.

Време на провеждане

Курсът е с продължителност 18 учебни часа и ще се проведе в рамките на 6 седмици по 3 учебни часа с кратка почивка, както следва:

24.04. /неделя/ – 13:30–15:50 часа

14.05 /събота/ – 10:00-12:20 часа

21.05 /събота/ – 10:00-12:20 часа

28.05 /събота/ – 10:00-12:20 часа

04.06 /събота/ – 10:00-12:20 часа

11.06 /събота/ – 10:00-12:20 часа

Място на провеждане: ул. „Рачо Димчев” №6, ет. 1, звънец „Знам и Мога”.

Краен срок за записване 21 април 2016 г. (четвъртък)

За повече информация и  записване може да се свържете с нас на посочените контакти:  0878 50 30 95, 02 / 94 34 055 или e-mail: [email protected]