Печелене методи – начини за изкарване на пари online. Онлайн pari

1
Добави коментар

Как се печелят пари от Интернет

Този въпрос си задават много хора в днешно време. Има множество различни отговори. Основно пари в Интернет се печелят от реклама, от извършване на услуги, търговия, посредничество, платени статии, изграждане на сайтове, системи и т.н. Например един сайт може да продава стоки, да е посредник в продаването на стоки, да предлага някаква функционалност срещу заплащане, да е посредник в продаването на функционалност, да има реклами – директни от рекламодателя или чрез рекламен посредник (Google AdSense), може да е посредник в продаването на реклами и т.н. Платените статии пак са вид реклама (или анти-реклама), въпреки че статиите могат да имат и друга цел. Има и други по сложни, но за тях няма да обяснявам сега. Връзка към статията ни за това как се прави сайт.

Поради големият интерес към статията, се заех да направя един по – пълен списък със начини за печалба на пари от Интернет. Няма да трия стария списък. Така ще има два списъка – един кратък от четири точки и един голям от 28 точки.

Кратък списък за печеленето на пари от сайт

Пари от реклами:
Най-просто за обяснение, е печеленето на пари от реклама. Ако сайтът ви е голям и има доста (над 500 на ден) посещения, най-добре е да се свържете директно с рекламодател, отговарящ на темата на сайтът ви. Понякога може да правите реклама и чрез специални рекламни статии, но само ако форматът на сайтът ви го позволява. Предимството тук е, че почти нямате работа по рекламите, особено ако ползвате сайт като Google AdSense.

Пари от стоки:
Има много онлайн магазини, който предлагат възможност да си сложите тяхна реклама и ако ваш посетител кликне на рекламата и купи нещо от даденият сайт, вие вземате процент от печалбата на сайтът които продава стоката. В България за сега това не е толкова изгодно колкото в някои други държави, но все пак това може да е добър избор, особено ако тематиката на сайтът ви е свързана с определени продукти.
Също така, редица сайтове, предлагат свой собствени чаши, фланелки, картички, плакати, календари и всякакви предмети с логото на сайтът. Понякога е възможно и друго, например в БГ пространството има пчеларски сайт, които в една от статиите си обяснява как се прави медовина и в края на статия предлага да ви прати бутилка от продукта срещу скромна компенсация.

Пари от услуги:
Има най-различни услуги които можете да предлагате, но е добре да знаете, че винаги е добре да имате повече начини за плащане. В Интернет има десетки утвърдени разплащателни системи, и е добра идея да отделите няколко дена и да се запознаете със всички тях. Това ще ви помогне доста в последствие. Предлагане на услуги в Интернет е огромен пазар милиарди долари печалби всяка година. Всъщност, моя грешка – милиарди долари всеки месец!

Афилиейтни програми:

Това е програма при която, вие вземате процент от печалбата за която сте допринесли. Най – печелившите за момента такива програми, са тези за продажба на стоки, и хазартните афилиейти. Онлайн покера например е бизнес за милиарди долари, и за всеки клиент които им „намерите“ ви дават от 5 до 25 процента от тяхната печалба, от неговата дейност. До живот! Повече за този бизнес можете да научите тук.

Няколко шеги за програмисити:

Програмирането е машина за превръщане на кафе в алгоритми.

Програмистите са много странни хора: каквото и да им кажеш, те си го превеждат на своя си език и то веднага се превръща в нещо съвършено различно.

Някои хора са програмисти; други не са.

Програмирането/кодирането в по-голямата си част представлява каталог на груби грешки

?????? ?????

Пълен списък от 28 начина за печалба на пари от сайт

Има няколко сайта с лист за “начините да печелим пари от сайт” в Интернет, но никои от тях не е пълен. Ето защо реших да създам този списък.
Забележете че тук са изброени методите за печалба, а не методите за изкарване на повече пари от сайт. Има разлика. Кои от методите ще е най-добри за вас зависи от множество фактори. Не забравяйте да си отбележите сайтът ни за по – късно, а ако
са ви интересни цените на рекламите в България :
http://netinfocompany.bg/choose_adproduct.php?s=1&site_select[91]=91

Директни методи.

1. PPC рекламни мрежи (за печалба на пари от Интернет)
Google AdSense е най-популярният сайт в тази категория, но освен него има и други. Обикновено, трябва просто да се регистрирате в някои от тези сайтове, да вземете някакъв код и да го сложите в сайтът си. Мрежата сама ще се опита да поднесе най-подходящото съдържание, за вашият сайт, според съдържанието, ключовите думи и някои други фактори. Рекламите обикновено са текстове, банери, елементи с връзки и на вас ви се заплаща (в пари) за всяко кликване върху дадена реклама. Печалбата от PPC рекламите зависи от общия трафик и най-вече от click-through rate (CTR) (процент посещения спрямо кликания) and cost per click (CPC)(цена за всяко щракане). CTR зависи от дизайна сайта, къде и как са разположени рекламите. Например рекламите, който се сливат добре със съдържанието на страницата, имат добро CTR. CPC, от друга страна, зависи от нишата в която се намира сайтът ви. Цената за клик може да бъде от 0,02 до 2 долара. Източникът на трафик също има значение. Източниците на трафик към сайтът ви също имат значение. Наблюденията сочат, че потребителите дошли от търсачките, кликат върху рекламите доста по често от тези дошли от социални мрежи.

2. CPM мрежи (печалба на пари от Интернет)
CPM рекламните мрежи са почти същите като PPC, с изключение на това, че вместо на клик, получавате пари за всяко изображение на рекламата. Обикновено CPM се отнася за 1000 посещения. Например блог които има 100,000 page views на месец и има банер които дава 1$ CPM ще генерира 100$ на месец.
Цените на CPM варират според мрежите, нишите, позициите на рекламите и форматът им. Колкото е по добра мрежата, толкова по висок е CPM цената която предлагат, понеже имат повече рекламодатели, които да наддават за определените ключови думи и ниши. Обикновено, колкото по близко е рекламата до началото на главната страница, толкова по висока е цената. Също важи и „колкото повече пиксели, толкова повече пари“. Различните ниши по света предлат цени започващи от $0.10 до $10 за 1000 импресии (И дори повече в някои специални случай)
CPM работи добре на сайтове с много views per visitor ratio (e.g., форуми,сайтове за видео споделяне, magazines и т.н).

3. Банери (за печалба на пари от Интернет)
Продажбата на място/даването по наем на място във собственият ви сайт, се оказва един доста доходен метод. Първо, това ви дава възможност сами да си оределите мястото, големината, цените и колко пари ще вземате. Най-популярните размери на бенри са 728 х 90 табло, на 120 х 600 небостъргач, 300 x 200 правоъгълник и 125 х 125 бутон. Минус на този вид реклама е фактът, че трябва да имате доста голяма аудитория за да си намерите добри рекламодатели, трябва да отелите време за да менажирате търговските процеси и плащанията от банерите.

4. Текстови връзки (за печалба на пари от Интернет)
След като Google обяви че сайтовете които продават текстови връзки без „ nofollow“ таг, ще се наказват, този метод на реклама стана по малко популярен. Много собственици на уеб сайтове продължават да използват тази възможност за да монетаризират (печелят пари от) сайтовете си, като често използват тага „ nofollow“. Този метод на реклама, не е натрапващ се, като банерите и някои други методи. Съществуват мрежи за продажба на връзки, които да автоматизират процеса.

5. Affiliate Marketing или Афилиейтни програми:
Affiliate marketing е много популярна практика за печалба на пари в Интернет. В тази система имаме продавач, който
разрешава на други хора (the affiliates) да продават директно или недиректно неговият продукт/услуга, в замяна на комисионна. Понякога този вид реклама се нарича CPA (cost per action) или CPL (cost per lead). Афилиейтите (affiliates) могат да препращат потенциалните клиенти, чрез използването на различни инструменти, от банери и текст линкове, до ревюта на продуктите или услугата.

 

Печелене методи