Волво – модели и авточасти. Видео, снимки и статии

1
Добави коментар

Волво

Първите официални снимки на флагмана на шведската марка се появиха в интернет. Ако съдим по тях, външността на модела е променена незначително.

Емблемата на Volvo сега е по-голяма и отворите за въздух в предната част на колата са нови. Леко променена е и долната част на вратите, както и задната престилка. В интериора на S80 централната конзола вече е в метална рамка, а във волана има алуминиеви детайли.

Обновеното Volvo S80 ще се предлага със съвсем новия дизелов двигател с пет цилиндъра и обем 2.4 литра, който има максимална мощност 205 к.с. Този агрегат е с две турбини, впръскването на горивото е директно с пиезоелектрична система и керамични свещи. Максималният въртящ момент на двигателя е 420 Nm.

Според производителя средният комбиниран разход на гориво е 6.2 литра на 100 км, а вредните емисии CO2 са 164 г/км. Освен този нов двигател, автомобила ще продължи да се предлага и със стария дизелов двигател с обем 2.4 литра, но той също е бил модернизиран. Максималната му мощност е 175 к.с., а максималният въртящ момент е като при новия двигател – 420 Nm. С този двигател средният разход на гориво при Volvo S80 е 5.8 литра на 100 км.

 

Интересно е, че новото Volvo S80 ще се предлага с две версии на платформата – „стандартна” и „спортна”. Окачването също е променено, със спортното шаси колата вози по-твърдо, предната й ос се е приближила до пътя с 20 мм, а задната с 15 мм.

Продажбите на обновения Volvo S80 в Европа ще започнат още тази пролет.

Виж още инфо