Почивка на къмпинг градина – почивка на море

1
Добави коментар

Красиво, изкусително, очарователно, привлекателно – българското Черноморие привлича все повече туристи с всяка изминала година. Сред предпочитаните места за летуване по родните брегове в последните години са къмпингите. Градина определено е най – популярният от тях, като ежегодно там летуват както български, така и чужди туристи.

Къмпинг Градина от 2015г. има ново име – къмпинг Южен Бряг. Въпреки смяната на името, всички туристи продължават да го наричат Градина. Намира се по южните брегове на Черно море, под Бургас, точно до курортните градове Черноморец и Созопол.

Зеленина и природата заобикалящи къмпинг Градина са очарователни. Всяко докосване до чистотата и красотата на това място зареждат с положителна енергия. Съвсем не случайно много семейства с деца предпочитат да прекарат морската си ваканция на къмпинг, отколкото на хотел. Срещата на децата с природата и общуването с нови хора стимулира изключително добре техните социални и комуникативни умения. Те се учат да се грижат за заобикалящата ги среда и да уважават даденото от природата.

Места за настаняване в къмпинга има за обичайните каравани и кемпери, но и за палатка. Освен тези опции, клиентите могат да използват и бунгалата на къмпинг Градина. Местата за разполагане на каравани са около 250, като къмпингът предлага възможност за избиране на позиция. Най – красивите места в къмпинг Градина безспорно са на първа линия, непосредствено до плажната ивица. Според плана на мястото те са отредени за каравани и палатки. Бунгалата са разположени в сектора откъм пътя. В последните години къмпингуването набира все по – голяма маса почитатели, а Градина става предпочитано място за отдих както на много български, така и на все повече чужди туристи. Това е една от причините местата на къмпинга да се изчерпват бързо и то за целия сезон.

Забавленията в къмпинга са изключително подбрани спрямо посетителите. Предлагат се различни училища, в които гостите на Градина да се забавляват учейки се да карат сърф, уиндсърф, водни колела, джетове.

Места за пазаруване има както в самия къмпинг, така и в околните градове. Къмпинг Градина се намира в близост до град Черноморец, в който освен красива плажна ивица има и главна улица с много заведения. Там се предлага както традиционна българска кухня, така и храни от типа фаст фууд и типичната за морето пържена цаца. Само на около 4 километра от къмпинг Градина се намира Созопол. Градът е притегателно място за туристи особено в неговата стара част, където могат да се видят крепостни стени, надгробни могили, съхранили се от времето на траките, антични некрополи. В Созопол може да се опита произвежданото в града смокиново сладко.