6 храни, които вагината обича

2
Добави коментар
stuklen
stuklen

Ако вагината можеше да говори, тя сигурно ще да поиска закуска. Оказва се, че правилните храни и напитки могат да поддържат влагалището здраво и да облекчат…

Ако вагината можеше да говори, тя сигурно щеше да поиска закуска. Оказва се, че правилните храни и напитки могат да поддържат влагалището здраво и да облекчат дискомфорта, дори да предотвратят инфекции и не на последно място да подобрят нещата между чаршафите. Ето какво точно трябва да ядем за да е здрава вагината.

Зелен чай Той предотвратява възможността за инфекции на пикочните пътища. Зеленият чай съдържа голямо количество от катехини, а те имат мощен антимикробен ефект. Пиейки зелен чай  катехините преминават директно през пикочните пътища и по този начин намаляват риска от инфекция.

Риба Ако по време на менструация имате спазми и болки в областта на корема, то приемайте повече риба. Причинител на конвулсиите е освобождаването на възпалителни съединения, наречени простагландини. Високото съдържание на омега-3 мастни киселини в рибата ще облекчат този дискомфорт.

Кисело мляко То ще намали вероятността от гъбични инфекции. Една здрава вагина е дом на много от добрите бактерии от типа на Lactobacillus, които поддържат здравословно ниво на рН. Редовният прием на пробиотични храни, като кисело мляко и кисело зеле ще доведат до поддържане на здравословен баланс на бактериите и ще спомогне за поддържане на по-добро рН.

Соя Вагиналната сухота е неприятно последствие от намалени нива на естроген. Менопауза, раждане, кърмене и дори използването на някои препарати за простуда и алергии могат да предизвикат понижение в нивата на естрогена. За да избегнете неприятната сухота, увеличете приема на соеви храни- ядки, соево мляко и други. Те имат богата съдържание на веществото изофлавин, което е вид растителен естроген.

Ябълки Една ябълка на ден ще държи лекаря далеч от мен. Но също така, ще повиши и вашата сексуалност. Изследване е установило, че жените, които ядът повече от няколко ябълки на ден имат по-високо либидо в сравнение с тези, които ядат по-една ябълка дневно. Причина за този факт е, че в плода се съдържа флоридзин, съединение, което имитира женския полов хормон естрадиол. Нещо повече, в ябълките има голямо количество  полифеноли, които помагат за повишаване на притока на кръв към вагиналната тъкан, което пък спомага за по-лесно достигане на оргазъм.

Ако материала Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Тагове храни | инфекции | вагина | ябълка

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!