Съветите на Джуна при шипове

1
Добави коментар

Шиповете измъчват хиляди българи със силни и непосоносими болки по всяко време на годината. Ето съветите на феномена Джуна за тези болежки.

Не е тайна, че известната лечителка и гадателка бе приятелка и с българската пророчица Ванга, като през 80-те години на 20 в. двете са се виждали няколко пъти и именно тогава тя започва да се интересува от билколечение и да го изучава. Повечето от рецептите си знае от Ванга, но е добавила към тях и познанията на руската билкова школа, като е събрала и прилагала солидно количество изпитани рецепти в практиката си.

Общо за шипове

1. По 50 гр. гръмотрън и корени от глухарче се смесват и се заливат с 400 мл. вряла вода. След изстиване се прецеждат и отварата се пие по 120 мл.3 пъти дневно. При необходимост курсът се повтаря.

2.Събират се стъбла, цвят и корени от глухарче и се изсушават на тъмно. Напълва се буркан и се залива със спирт за горене. Престоява 40 дни. Прецежда се и се съхранява в шише. Вечер се втрива по болните места.

3. Вземат се 20 гр. мъжка папрат , счукват се на дребно и се заливат с чист винен оцет. Сместа престоява 24 часа и след това се маже болното място.

4.Вземат се 50 гр. терпентин и в него се разтваря 1 ч.л. салицил (ако няма салицил се счукват 10 аспирина). Приготвя се тесто и се разстила върху плат с дебелина 1/2 см.Тестото се наръсва с приготвения разтвор, размазва се и се налага на болното място. Налага се 3 пъти през вечер (не повече ) .Завързва се за затопляне.

Шипове – врат

 1.Настъргва се 1 глава целина и се смесва с 1-2 суп.л. кисело мляко. Изяжда се, независимо по кое време на деня. Приема се 5 дни и 1 се почива. Така , докато се изядат всичките глави целина. Тя стопява шиповете. Добре е първият курс да трае, докато се изядат 40 глави. След това се  прави почивка от 7 дни преди да за почне нова доза. При лечението е необходимо постоянство.

Шипове – коляно

1.Две бурканчета с мед се напълват с обелени скилидки чесън и се запечатват без вода.Варят се на водна баня до увиране на чесъна. След изстиване сместа се посолява. Коляното добре се измива с вода и сапун, да се отворят порите и се налага със сместа като компрес -вечер. Правят се няколко сеанса.

Шипове – кръст

1. Пет глави чесън, изчистени и счукани в хаванче. Разбива се с миксер и се капва постоянно по малко олио, докато стане като майонеза или хайвер. Сместа се намазва на парцал и се поставя на кръста, като се закрепва с колан. Лежи се цяла нощ на гръб, а на сутринта мястото се измива с топла вода. Лапата може да остане и до вечерта, когато се сменя с нова доза.Хубаво е да се лежи на твърдо легло или да се подложи твърда възглавница, за да се прилепва сместа хубаво по кръста.

Шипове – ръце и крака

Вечер преди да си легне болният си прави сух масаж на мястото на ошипяването и около него, за да се загрее добре. След това болните места се намазват с течен мед, равномерно, така че да не остане сухо място. Върху меда се наръсва вар ( счукана на прах и поставена в тензухена торбичка ), докато намазаното място побелее. пудренето да бъде с дебелина 0.5 мм. Върху варта се увива непременно вестник, а върху него се поставя вълнено парче плат. Завърза се добре и така се пренощува. На сутринта се снема превръзката, измива се крака ( ръката ) с хладка вода. Хубаво е по време на лечението да се ходи повече пеша. Лечението за наскоро появили се шипове е 3 процедури, а за по-стари – 7 пъти последователно.

Слвед 2-3 дни почивка лечението продължава с боров катран и кромид лук. Това е същественото лечение. Разрязва се косо глава кромид лук, капват се 5-6 капки боров катран и се размазват. Налага се петата и се превързва с марля.Лукът не трябва да мърда, затова се обува чорап, върху него се нахлузва найлонова кесийка, за да не се цапа от катрана. Налагането се прави 7 нощи на десния крак, 7 нощи – на левия, но не бива едновременно и на двата крака!

Почива се 2 седмици и се повтаря – общо 28 налагания.Всяка сутрин катранът се измива от петата със сапун. Правят се масажи на кръста и краката. Трият се стъпалата и пръстите на краката по 30-40 пъти с кочан от отронена царевица. При седнало положение стъпалото търкаля кочана напред-назад.

Шипове – пета

1.Натопяват се в горещ оцет зелени листа от репей, слагат се на болни пети горещи (колкото може да се търпи).Това се повтаря многократно вечер. После листата се изстискват и се налагат като загряващ компрес на болното място и престоява цялата нощ. Процедурата се прави всяка вечер до пълно оздрявяване.

2. Лист от прясна зелка- без твърдите части- се намокря в ябълков оцет. Налага се върху петата, завива се с найлон и кърпа, и стои цяла нощ. Прави се 40 пъти.

3.Добре сварен картоф, смачкан с люспите, и капнати върху него 10-15 капки камфоров спирт се поставя върху петата, която предварително е намазана с олио. Върху сместа се слага найлон и се завързва с вълнен плат. Прави се 6-7 вечери поред.

4. Една шепа цвят от повет се разбърква с малко свинска мас и се слага върху петата, завива се с найлон и престоява 2 часа. Прави се 3 пъти.

5. По 1 суп.л. едра сол, йод, газ за горене, мас и 1 глава ситно нарязан кромид лук се разбърква добре, слага се на вестник и се налага болното място. Отгоре се слага парче плат,превързва се и престоява цяла нощ, прави се 4 вечери. Ако мястото е зачервено, се маже с хума. Ако не- се маже само последната вечер с хума и оцет.

Шипове на други места

1. Четири глави чесън , 3 суп.л. свинска мас и 3 суп.л. пепел от лозови пръчки. Чесънът се счуква и смесва с мас  и пепелта, за да стане мехлем, с който се маже болното място.

2.Върху болното място се прави силен натиск с лимонадено шише, като се търкаля, докато се усетят силни болки.Прави се няколко пъти.

3.Разтопява се пчелен восък, поставя се на марля и се налага върху болното място.Държи се 2-3 дни, без да се сваля.

4. Яйце се намазва върху кърпа, стопля се, докато побелее белтъкът, и отгоре се поставя пакетче с английска сол.Налага се болното място. Лечението продължава 10 дни.

5. Вземат се 15 гр. бял тамян, слагат се в 250 мл. оцет и се държи, докато се стопли. Маже се болното място.

 (Избрано от книгата „Билковата аптека на Джуна. 350 рецепти за вечно здраве“– Издателство „Милениум“)