Песните на Евро 2016

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

This One’s For You на Давид Гета с шведската певица Зара Ларшон е официалната песен на европейското във Франция, но не е единственият футболен хит това лято

Докато зад Океана умуват дали хитът на лято 2016 идва от Джъстин Тимбърлейк или от Дрейк, седмица преди началото на Евро 2016 във Франция тази песен вече ни преследва отвсякъде и е фаворитът за летен хит на Стария континент.

Виж още: Пълната програма за Евро 2016 (10 юни-10 юли)

This One’s For You (Това е за вас) е на Давид Гета, а копродуценти на парчето са холандските му колеги Джорджио Туинфорт и Афроджак. То ще звучи на откриването и закриването, както и на безплатен концерт в центъра на Париж, близо до Айфеловата кула, на 9 юни, съобщиха от УЕФА.

Освен шведската певица Зара Ларшон, свои вокали с помощта на специално онлайн приложение са записали 1 млн. футболни фенове от цял свят.

Френският диджей обаче беше обвинен, че е копирал миналогодишния летен хит Lean On.

Преценете сами от аудиоклипа на This One’s For You, където се появяват всички 24 държави участнички.

Междувременно официалният спонсор на шампионата – „Кока-кола“, отдавна върти своя химн за Евро 2016 в рекламите си.

Taste the Feeling е продукция на шведския диджей Авичи с вокалите на 27-годишния австралийски певец Конрад Сюъл, родом от Лондон.

Песента, която има и акустичен вариант на песента, ще звучи и по-късно това лято на олимпийските игри в Рио.

Песента на френските запалянковци за Евро 2016 пък предизвика най-голямо недоволство в страната домакин на първенството – заради английския текст.

Тя е кавър на I Was Made For Lovin You на „Кис“, но вместо към любимия човек („Baby“) обръщението е към любимия отбор („My Team“).

Изпълнители са рокгрупата Skip The Use, чието име също е англоезично, за голямо неудоволствие на франкофоните.

Песента била избрана от местната футболна федерация да надъхва феновете на „петлите“, защото е популярна още от 1979 г.

Макар да се представи катастрофално на тазгодишната Евровизия, Ирландия е страната с най-много победи в песенния конкурс (седем), затова обръщаме внимание и на техния футболен химн.

Виж още: 20 песни за ирландско настроение

The Irish Roar е записана от групата Seo Linn, изпълнявали свои версии на световни попхитове, и припомня славни моменти от футболната история на Ейре.

Най-амбициозна изглежда песента на Уелс, които се класират за първи път на европейско, а на голямо първенство не са били от участието си на мондиала през 1958 г.

Техният химн е дело на тежката артилерия – „Маник стрийт прийчърс“, които този сезон честват 20-годишнината на най-известния си албум, Everything Must Go.

Футболното им парче, озаглавено Together Stronger (C’mon Wales), е написано от басиста Ники Уайър, който бил голям спортен фен, и според фронтмена Джеймс Дийн Брадфилд отдавна изчаквало да му дойде редът… но националите все не се класирали.

Приходите от продажбите на сингъла отиват за благотворителност, а видеото включва архивни кадри и звездите на настоящия отбор като Гарет Бейл – естествено, на фона на уелския трикольор: бяло, зелено и червен дракон.