Д-р Сотирис Габриел – Специалист в лапароскопска хирургия на затлъстяване, онкология, херния, хемороиди

4
Добави коментар

Скъпи приятели,

Добре дошли!

В този сайт можете да намерите цялата необходима научна информация за хирургичните оперативни интервенции и техники, които следвам вече повече от 18 години. Отнасям се с уважение към лечението на затлъстяването, на туморите, на хемороидите, на хернията, на жлезите с вътрешна секреция и като цяло към хирургичните интервенции от общата хирургия.

Междувременно, можете да ми изпращате всички Ваши въпроси чрез формуляра за онлайн запитване, който е на Ваше разположение в меню Контакти и така заедно да видим кои са темите, които Ви вълнуват.

С Уважение, Д-р Сотирис Габриел

Области на специализация

Хирургичните области, в които се специализирам са хирургия на затлъстяването (бариатрична хирургия), на онкологията и храносмилателната система, хирургия на херния и на жлези с вътрешна секреция. Специализирах лапароскопска хирургия на всички заболявания на жлъчката, дебелото черво, апандисит, херния и направих следдипломна квалификация в тази област във Франция. Придобивайки опит, вече бях в състояние постепенно да въведа една нова концепция в хирургията на затлъстяването, защото това заболяване се разпространява в тревожни мащаби, впрочем и до днес.

Изпращайте ми всички Ваши въпроси чрез формуляра за онлайн запитване, който е на Ваше разположение в меню Контакти и така заедно да видим кои са темите, които Ви вълнуват! Аз съм д-р Сотириос Габриел – хирург, специалист по бариатрична хирургия (хирургия при наднормено тегло), онкологична хирургия, както и оперативните интервенции от общата хирургия – херния, онкология, храносмилателна система, хирургия на жлези с вътрешна секреция. Притежавам повече от 18 годишен опит в методите за лечение на затлъстяването. Специализирах лапароскопска хирургия на всички заболявания на жлъчката, дебелото черво, апандисит, херния, както и в хирургичната онкология и направих следдипломна квалификация в тази област в Бордо, Франция. Придобивайки опит, вече бях в състояние постепенно да въведа една нова концепция в хирургията на затлъстяването, защото това заболяване се разпространява в тревожни мащаби, впрочем и до днес. В бариатричната хирургия започнах първоначално с метода на стомашния байпас, който приложих и използвах с над 500 пациенти. Това е една много трудна хирургична техника, радикална и крайно ефективна, но която често е придружена от проблеми. Новопоявилият се от скоро след това метод – стомашен пръстен, води до по-малка заболеваемост в сравнение със стомашния байпас и аз разбрах, че той ще е още по-ефикасен в борбата с тази болест. Днес, това е най-ефективния метод за отслабване при хора със свръхнаднормено тегло, а лично аз съм извършил повече от 15 000 бариатрични операции – интрагастрален балон, стомашен пръстен, ръкавна гастректомия, вертикална гастропластика, холопанкреатичен байпас. В последствие, искайки да предам знанията и опита си на моите колеги, които желаеха да се занимават с бариатрична хирургия, обучих редица хирурзи, който днес се занимават успешно с хирургията на затлъстяването както в Гърция, така и в чужбина. Едновременно с това, през последните години допринесох за създаването на организирани центрове за лечение на болестта на затлъстяването, такива като Doctors’ Hospital в Гърция, където съм началник на хирургичното отделение, Poliklinika Doctors’Hospital в Албания и съм един от основателите на Болница Медлайн в България.