Позицията на bTV – “Ово е стандарт”!

1
Добави коментар
Ivan_Nachev
Ivan_Nachev

Това е логото на телевизията, позволила в ефира си публично обругаване на инститиуцията – Президент на Република България.

Факти: Уважаеми колеги,

Ние от bTV Media Group заявяваме, че емоционалната реакция на г-н Филип Станев вечерта на 6 юни 2016г. по повод личността на г-н Росен Плевнелиев, излъчена във външната продукция „Шоуто на Слави”, е израз на собствена позиция. Като подчертаваме, че винаги сме давали възможност за изразяване на всички гледни точки, доколкото те не нарушават действащото законодателство, bTV Media Group се разграничава от изразеното лично мнение от страна на г-н Станев.

Това е позицията на най-голямата национална телевизия у нас (поне като такава обича да се самоназовава първата частна национална телевизия) по повод късането на снимка с лика на президента Росен Плевнелиев в ефира на “Шоуто на Слави” от сценариста Филип Станев на 06 юни 2016 година.

1. bTV явно се обръща само към колегите си от гилдията, на обществото – не. Аз си мислех, че телевизиите работят преди всичко за зрителите си, ама явно съм елементарно устроена и не съм дорасла стандарта на “повече от телевизия”.

2. Госпожи и господа от bTV, наистина ли така разбирате “всички гледни точки” – всеки да изака в ефир, каквото там го напира?! Жалко. За Вас.

3. Няма външна и вътрешна продукция. Вашите битови, финансови отношения с “Шоуто на Слави” хич не ни интересуват. Тази чалга се случва в ефира на bTV. И срамът е за вас. Щото не е “виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава”.

4. Осъзнавате ли отговорността, която медиите носят пред обществото, осъзнавате ли я? Сутрин Хекимян демонстрира агресивен национализъм, вреден популизъм и обиден за интелекта наивизъм, вечер Слави и компания сипят “чалга”, щото тя е тяхната гледна точка. В паузата между две чалги пускате турски сериал за разкош. Да си тъп е личен избор и не е чак такова провинение, ама да облъчваш обществото с простотия и кич от сутрин до вечер – #стигавечетолкова!!!

5. Опитът за внушение, че се атакува човекът Росен Плевнелиев, а не президентът Росен Плевнелиев е плосък и безгръбначен. В качеството си именно на държавен глава Росен Плевнелиев сезира КС. Както ние се погнусихме от водещия и продуцент Слави Трифонов, сценариста Филип Станев и сценариста Тошко Йорданов, които “блестят” именно в ефира на bTV. Личностите им дълбоко не ни интересуват. Ако бяха политикани, люпещи семки на пейката пред блока и плюещи не само шлюпките от слънчогледа, но и непремерена доза жлъч, никой нямаше да им обръща внимание. Еххх, размечтахме се!

6, Каква е разликата между bTV, Алфа тв и TV7?! А, да Tv7 се спомина, мир на праха й, а Алфа е кабеларка…

7. “Не се праветеееее, не се праветеееееее!” Толкова гузно, глупаво и евтино оправдание, че целият Ви PR отдел не трябва да взима заплата този месец. Вярно ли само това измислиха?! Тези и двойка нямаше да изкарат без преписване на изпит по кризисен PR.

За простотията няма оправдание. Без значение кой я лее, къде я изсипва и срещу кого е насочена. Днес е президентът, утре ще е някой от bTV. Ако веднъж я преглътнем, ще я преглъщаме винаги. Докато не повърнем от нея. Или не ни задуши. Но… преживяхме Бареков, и тази помия ще преживеем… А Вие, от ръководството на bTV, измислете нещо по-героично от тази позиция, за пред децата си поне…

“Цял живот са расли, въпреки това са малки”, пееше Ицо Хазарта в една песен. А ние нямаме причина да не се съгласим с него. Само ще добавим: Никога не е късно да станеш за резил. И да “скъсаш” репутация, която си градил с години. Дано да са счупени огледалата у Вас. Че човек най-трудно със себе си насаме остава, нали?