Най-добрите безплатни антивирусни програми през 2016г.

2
Добави коментар
alkin
alkin

Интернет е опасно място. Ако оставите компютъра си незащитени, само въпрос на време е преди някоя злонамерена програма да си проправи път към него, без значение колко сте внимателни. Достатъчно е само едно случайно посещение на компрометирана страница, за да си навлечете куп проблеми, пише digital.bg.

Има изобилие от безплатни инструменти, които могат да ви предпазят от такива бедствия, но не всички антивирусни пакети са създадени равни. От Tech Radar предлагат своя селекция за най-добрият антивирусен софтуер за 2016 година.

1. Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus е бърза, лесна за използване и ефективна програма, със защита срещу онлайн проследяване. Притежава изключително интуитивен интерфейс и осигурява надеждна защита срещу компютърни вируси.

2. Bitdefender Antivirus Free Edition

Някои антивирусни програми искат да знаят всичко за вас и неспирно ви уведомяват за нови ъпдейти или за всяка потенциална заплаха, която са спрели. Не и BitDefender Antivirus Free Edition. Този антивирусен софтуер, дебне мълчаливо и върши работата си безупречно.

3. AVG AntiVirus Free 2016

AVG AntiVirus Free е една много добра програма гарантираща сигурността ни, но може да ви се стори малко прекалено редовното информиране за неща, които наистина не ви трябват да знаете. Програмата разполага с куп специализирани модули, които да ви предпазят от компютърни вируси, шпиониращ софтуер, руткитове и спам, и включва т.нар LinkScanner – допълнително ниво на защита, коeто проверява резултатите от търсенето и уеб връзките, за да се увери, че са безопасни.

4. Avast Free Anti-Virus 2016

Avast Free Anti-Virus 2016 предпазва от зловреден софтуер и вируси, може да идентифицира слабостите в домашната ви Wi-Fi мрежа и включва добър мениджър на пароли. Аvast! Free Antivirus предлага ясен и интуитивен интерфейс (преведен и на български), което го прави подходящ продукт както за напреднали, така и за начинаещи потребители.

5. Ad-Aware Free Antivirus+

С Ad-Aware Free Antivirus+ можете да защитите компютъра си от проникване на вируси, червеи, рууткити, шпионски софтуер, троянски коне и друг зловреден софтуер. Програмата предлага пълно сканиране на системата и работещите процеси, непрекъснат ъпдейт на дефинициите, защита на регистрите, поставяне под карантина или премахване на открити заплахи и много други.  

6. 360 Total Security 2016

360 Total Security 2016 комбинира четири антивирусни инструменти в един, така че на теория може би трябва да открива заплахите, веднага след като са пуснати, да не говорим, че е безплатен. Когато извършвате онлайн-пазаруване, изтегляте файлове, посещавате уеб-страници и сърфирате в интернет, 360 Total Security ви предпазва от заплахи в реално време. Програмата разполага с функция за цялостно почистване и оптимизация работата на компютърната система.

7. Panda 2016 Free Antivirus

Panda Free Antivirus е първият безплатен облачно-базиран антивирусен софтуер, който за разлика от традиционните антивирусни програми представлява нов защитен модел. Сканирането се осъществява от облака, при което супер лекият софтуерен агент постоянно комуникира с огромната база данни на антивирусната лаборатория Panda.