Патешко магре със сос от боровинки и пюре от аспержи

1
Добави коментар
chicho_doba
chicho_doba

Патешко магре със сос от боровинки и пюре от аспержи
Вкусна рецепта за патешко магре със сос от боровинки и пюре от аспержи

Представям ви една уникално вкусна рецепта за патешко магре със сос от боровинки и пюре от аспержи. Впечатлете всички вкъщи с кулинарните си умения като приготвите тази рецепта. Не се плашете, всъщност не е толкова страшно, колкото изглежда. Веднъж опитате ли това ястие. ще искате да го приготвяте отново и отново.

Необходими продукти за 6 порции:

600гр. патешки гърди с кожата.

няколко стръка прясна мащерка

За соса:

3-4 с.л. сладко от боровинки

1 ч.ч. бяло вино /сухо/

10гр. малсо

За пюрето:

4бр. средно големи картофи

150гр. аспержи

20-30 гр. масло

20мл. прясно мляко

Сол

Начин на приготвяне:

Нарежете кожата на патешкото на ромбоиди. Разрезите не трябва да са дълбоки. Овкусете със сол, черен пипер и мащерка и оставете в хладилника за 30мин.

В студен тиган сложете патешкото с кожата към тигана. Запържете за 10 мин. Ще видите как бавно се стапя патешката мас. След това обърнете от другата страна и запържете за 3 мин. След това поставете месото в тава в предварително загрята фурна, на 180 градуса. Печете 8-10 мин. ако искате месото да е леко сурово и 15-20мин за добре изпечено.

Докато печете месото пригответе соса. В тигана, където сте запържили месото, излейте ½ от патешката мазнина. Прибавете виното и сладкото от боровинки. След като сместа се редуцира, прибавете и маслото. Сосът ви е готов.

Пюрето пригответе като сварите обелените картофи и аспержите. Преди да сварите аспержите почистете долния им край, където е по-жилавата им част. Накрая прибавете 1 ч.л. сол във водата. Готовите зеленчуци пюрирайте, като прибавите маслото и прясното мляко.

Аранжирайте основното ястие по ваш вкус.

Забавлявайте се и приятно готвене!

 

Related