Лицата на „Сексът и градът“, 18 години по-късно

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Да, от първите епизоди на култовия сериал за Кари Брадшоу и приятелките й изтече толкова много вода… Ето какво правят актрисите (и Тузаря) днес

Тази седмица се навършиха 18 години от старта на „Сексът и градът“ (1998-2004). Култовият сериал по Кандис Бушнел превърна Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Синтия Никсън и Кристин Дейвис не само в звезди, но и в модни икони. През 2008 и 2010 г. образите им бяха пренесени и на голям екран в два филма, които Би Ти Ви излъчва този и следващия уикенд.

Къде са обаче днес актрисите от поредицата?

Сара Джесика Паркър най-после се завръща на екран наесен – в своя нов сериал по HBO „Развод“ (Divorce). Тази година тя навърши 51, а от 1997 г. е омъжена за актьора Матю Бродерик. Двамата живеят в Ню Йорк, където наскоро си купиха имот за 33 млн. долара, имат син, а през 2009 г. се сдобиха и с две дъщерички – близначки, родени от сурогатна майка.

Виж още: Мъжете и градът

Ролята на бившия й съпруг в „Развод“ играе Томас Хейдън Чърч, участват още Моли Шанън, Талия Болсъм и Трейси Летс.

Ким Катрал всъщност е най-старша сред актрисите в сериала – на 21 август тя навършва 60. Като Саманта Джоунс е носителка на „Златен глобус“ за поддържаща роля през 2002-ра, а има и пет номинации за „Еми“.

Авторка е на книга за изкуството на женския оргазъм и има зад гърба си три брака, но не и деца. Родена е в Ливърпул, но от съвсем малка живее в Канада и има двойно гражданство.

Тя също има нов сериал, чийто втори сезон тръгна миналия месец.

Sensitive Skin (Чувствителна кожа) е продукция на канадската HBO – римейк на едноименния сериал по Би Би Си. Поредицата в жанра „черна комедия“ се излъчва от 2014 г. и проследява живота на героинята й след менопаузата.

Синтия Никсън, популярна като адвокатката Миранда Хобс, е най-младата сред актрисите – навърши 50 през април. След края на сериала през 2004-та тя бе удостоена с „Еми“ за поддържаща актриса, а първият й брак, от който има две деца, се разпадна. Оттогава насам тя се влюби в жена и се обяви за бисексуална.

В актива й по-нататък има още една персонална награда „Еми“, която печели като гост-звезда в сериал („Закон и ред: Специални разследвания“). Междувременно става носителка и на театралния приз „Тони“ за главната роля в пиесата „Заешка дупка“ от Дейвид Линдзи-Абер, поставяна и у нас от Ивайло Христов.

Сред най-новите й превъплъщения са поетесата Емили Дикинсън във филма A Quiet Passion и първата дама на САЩ Нанси Рейгън в предстоящата тв адаптация по бестселъра на Бил О’Райли Killing Reagan (Да убиеш Рейгън), за атентата срещу US президента през 1981-ва.

Тя има и поддържаща роля в криминалния трилър с Джеймс Франко The Adderall Diaries (2015), също създаден по действителен случай.

Кристин Дейвис, на 51, неотдавна дебютира на театралната сцена като съпругата във „Фатално привличане“. След края на сериала екранната й кариера не се разви особено успешно.

За разлика от героинята си Шарлот Йорк, тя остана и неомъжена, но през 2012 г. си осинови момиченце, което отглежда като самотна майка. От няколко години насам тя отстоява природозащитна кауза – опазването на африканските слонове, като продуцира и документалния филм Gardeners of Eden.

Виж още: Михаил Баришников танцува за модна колекция (видео)

Освен като Тузаря, с когото Кари Брадшоу имаше връзка от време на време (и за когото в крайна сметка се омъжи), Крис Нот е популярен с ролите си в други два сериала.

В „Закон и ред“ (1990-1995) и „Закон и ред: Престъпни намерения“ (2005-2008) той играе детектив Майк Логан, а в приключилия този май след осем сезона „Добрата съпруга“ е Питър Флорик – корумпираният главен прокурор и впоследствие губернатор на щата Илинойс, чиято многострадална половинка е заглавната героиня Алиша Флорик (Джулиана Маргулис).

Виж още: Истинската любов на Тузаря