Борисов откри медицински комплекс „Уни Хоспитал” в Панагюрище (СНИМКИ)

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: facebook

Премиерът Бойко Борисов откри модерна болница в Панагюрище. Ето какво написа той в профила си във Фейсбук:

 

„Днес в Панагюрище открихме модерен многофункционален медицински комплекс „Уни Хоспитал”, който е най-мащабната инвестиция за българското здравеопазване през последните 25 години.

 

В медицинския център за лъчелечение са вложени над 80 млн. лв. по публично-частно партньорство. Комплексът разполага с 19 стационарни и 8 диагностични клиники и отделения, оборудвани с техника от последно поколение. Там ще работят 715 души – медицински и немедицински персонал, в чието обучение ежегодно ще се инвестират над 400 хил. лв.

 

Поздравявам частния бизнес и общината за съвместното партньорство. Това е едно прекрасно съоръжение и струва много пари, защото е с най-съвременната техника и оборудване, което има в света. В момента е и изключителна придобивка за хората от региона и не само. Полагаме огромни усилия и ако не бяхме стъпили толкова здраво, да съберем повече приходи в хазната, това нямаше да се случи. Лечението струва много пари и ние сме ги осигурили.

 

Радвам се, че това е поредната инвестиция в град Панагюрище, миналата година тук открихме и многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“, в която бяха вложени 15,5 млн. лв.“