Печелете с Facebook

2
Добави коментар

Печелете с Facebook Да печелите, докато се забавлявате във Facebook? Да ставате популярни – Вие и Вашият бизнес – докато сте на лафче с приятели? Защо не?

Facebook минута = 1,7 млн. действия. Според едни, минутата е прекалено кратка и не стига за нищо, според други е безкрайно дълга и едва минава. За нас минутата е достатъчна, за да забогатеете, стига да е прекарана във Facebook. Това твърдение ще подплатим с данни от наскоро проведено статистическо проучване. За 60 секунди във Facebook се случва следното:

510 404 коментара под публикации;382 861 харесани публикации;231 605 изпратени съобщения;135 849 качени снимки;98 604 създадени нови приятелства;82 557 обновени статуса;79 364 публикувани по стените постове;74 204 приети покани за събития;72 816 харесани страници;66 168 тагнати снимки;55 304 споделени връзки;

Това прави 1 789 736 извършени действия за 1 минута. Над милион и половина действия!!!

И ако това не Ви е достатъчен стимул да създадете свой бизнес профил в социалната мрежа – здраве му кажете!

Докато обмисляте своята рекламна кампания и стратегия за изготвянето на Facebook профил с бизнес насоченост, нека посочените от нас любопитни факти Ви напомнят какво губите, ако се откажете по средата на процеса:

За 4 месеца Facebook-потребителите са изхарчили 239 мил. долара за виртуални подаръци в социалната мрежа.По-кратките постове получават около 60% повече ангажираност. Ако текстовете Ви са по-къси (до 250 символа), потребителите са по-склонни да се ангажират с това съдържание.Фирмите, които се възползват от широкото приложение и масово разпространение на Facebook сред обществото в световен план, се радват на 3,5 пъти по-голям интерес и улеснена комуникация със своите потребители, отколкото останалите.Около 75% от привлечения интерес върху даден пост трае средно около 5 часа.Поставянето на емотикони в постовете Ви води с до 57% повече харесвания, 33% повече коментари и 33% повече споделяния.Сайтът следи онези 50 последни страници, с които потребителят си взаимодейства, и му показва информацията от тях с приоритет. За Вас е важно да сте именно сред тези 50 най-посещавани от него страници, за да се увенчаете с успех.Facebook дава приоритет на видеата в потребителските страници. За една година преглежданията на видео файлове нараства с 758%.Задаването на въпрос в края на някой пост увеличава със 100% коментарите, които той поражда, отколкото задаването на такъв по средата му.35% от Facebook феновете на страницата Ви стават такива само за да участват в томбола или игра.В САЩ и Канада с локални бизнеси се свързват над 70% от жителите.За момента в България има над половин милион активни страници на малки бизнеси във Facebook.Кликовете на рекламите се увеличават със 70% всяка година, а CTR-а расте с около 160%.78% от феновете познават бранда още преди да са харесали страницата. Обикновено, колкото по-известно и познато е дадено нещо, на толкова повече нови хора привлича вниманието то. Насочете усилията си в тази насока.Снимките са това, което ангажира 93% от потребителите.

Вместо заключение:

Ползвайте успоредно Facebook рекламата и традиционните средства и материали за реклама. По този начин си гарантирате ръст в продажбите и придобиване на все повече и повече облаги. Позовавайки се на посочените от нас по-горе трикове и любопитни факти, Вие ще можете да привличате все повече и повече нови клиенти и ще съумеете да задържите старите такива. В това се състои цялата уловка!

Share This Story, Choose Your Platform!