Local SEO – Оптимизация за локално търсене

2
Добави коментар

Local SEO – Оптимизация за локално търсенеЗоран2016-06-06T09:45:35+00:00 Защо Ви е нужно Local SEO (локално оптимизиране)?

Оптимизацията на сайта Ви по местоположение е добра стратегия особено ако бизнесът Ви е локализиран в определено населено място. По този начин услугите и продуктите, които предлагате, ще бъдат по-лесно откриваеми от потребителите, които живеят в същото това населено място.

Пример:

Аз съм интернет потребител от гр. София и от домашния си компютър търся в Google “козметичен салон ”. Алгоритмите на Google веднага ще свържат местоположението на компютъра ми с Local SEO оптимизираните сайтове в района и ще ги сложат на предни позиции в резултатите си. Така дори един, по-добре оптимизиран сайт на козметичен салон от гр. Варна, ще се класира на по-задни позиции, отколкото локално оптимизиран сайт от гр. София. А може и директно да търся „козметичен салон София“. Резултатът пак ще бъде същият. Първи ще бъдат локално оптимизираните сайтове, а тези, които нямат Local SEO, ще бъдат по-назад.

Local SEO – локално оптимизиране София

Според статистика на Google за България:

Около 35% от всички търсения имат включени местни параметри (ключови думи като: София, Варна, Пловдив, Бургас и т.н.);По време на пътуване 46% от потребителите откриват местни продукти или услуги през мобилните си устройства (ключови думи като: „най-близка бензиностанция“, „ресторант“, „хотел“ и т.н.);

С увеличаването на локалните търсения (Local Search) LSEO придобива все по-голяма популярност. Уеб сайтовете, които имат добра позиция в търсачките при локално търсене, получават повече посетители. Това неминуемо води и до ръст в продажбите им.

Local SEO е подходящ и за сайтове, които имат офиси из страната. В този случай информацията за всеки офис ще се оптимизира поотделно. Пример за такива сайтове са тези на банките.

Локално оптимизиране на сайт от WebniMe

Ние разбираме важността на локалното оптимизиране, затова Local SEO е част от SEO услугите, които предлагаме. Много наши клиенти останаха изключително доволни и ни довериха, че клиентите им значително са се увеличили. Цената на услугата се определя в зависимост от това какъв е Вашият сайт, с колко обекта (офиса) разполага, има ли оптимизирана мобилна версия и други допълнителни фактори. За повече информация се свържете с нас на посочените форми за контакт в сайта.