Феноменален дебют на Николай Маринов на 52-ия Международен фестивал на камерната музика

3
Добави коментар

Завладяващ, бравурен и силно емоционален бе клавирният рецитал на 15-годишния пианист Николай Маринов. Пловдивското дете чудо, възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“ в класа по пиано на Светлана Косева, остави преживяване, което ще се помни дълго!

Със силата на младостта и магнетизма на изключителния талант шестата вечер от програмата на 52-ия Камерен фестивал (16 юни) се превърна в празник, в истинска наслада и върхово събитие за многобройната публика, изпълнила до краен предел двора на Етнографския музей.

Николай Маринов показа високата си класа на пианист както чрез сериозната концертна програма, която бе подготвил, така и чрез блестящата и виртуозна нейна интерпретация. И разбира се, заслужени и нестихващи аплодисменти след всяка от седемте творби: Бетховеновите 32 вариации в до минор, последвани от забележителната „Апасионата“, „Думка“-та от Чайковски, двете виртуозни транскрипции на Лист – на Баховата Органна прелюдия и фуга (BVW 543) и на Шубертовия „Горски цар“, а за финал два концертни етюда – оп. 25 № 10 от Шопен и оп. 2 № 1 от Прокофиев……………..