Защо е важно да имаме профил в LinkedIn?

2
Добави коментар

Какво представлява LinkedIn?

Може би не е голям броят на хората у нас, чували за профил в LinkedIn. Това е социална мрежа, подобна на така добре познатата Facebook платформа. Пригодена е за делови партньорства и запознанства от цял свят. Калифорнийската продукция LinkedIn е адаптирана на няколко езика – немски, френски, португалски, английски, руски, румънски, турски, испански и италиански език, което я прави приложима в почти целия свят. Има офиси разположени в Лондон, Чикаго, Ню Йорк и Омаха.

Платформата ви позволява да създадете свой профил в LinkedIn, в който да отразите себе си като личност, както и да упоменете факти за своя професионален опит и бизнес. С повече от 150 млн. потребителя от цял свят, тази социална мрежа е идеалното място, на което можете да намерите партньори, да осъществите сътрудничество и да повишите приходите си. Ако сте заинтригувани от конкретна фирма или потенциален партньор, най-възможното място, на което можете да го откриете е именно чрез създаването на профил в LinkedIn. Ако пък имате нужда от препоръка, отново това е подходящата среда. Освен всичко, можете да публикувате обяви за ваканции изцяло в името на персонала, както и да създавате групи според интересите си. Безспорно, най-големият плюс на мрежата е, че можете да разширявате кръга си от контакти, а когато нямате допирни точки с някой потребител, можете да бъдете представени на същия този потребител посредством друг контакт.

Големият брой посещения на LinkedIn я прави не просто атрактивна, но и необходимост, ако искате да развивате мощен бизнес извън пределите на възможното. За всички е ясно колко важен е трафикът и ежедневното насочване на интерес от страна на потребителите спрямо вас. Най-важното, както сами можете да се досетите, е първото впечатление, което е златно правило за всяка социална мрежа в интернет. Изпипано докрай портфолио, грамотно споделен опит, умения и професионализъм, както и предоставени възможности за работа или търсенето на такива. Всичко това на едно място увеличава шанса за попадане на правилните работодатели и идеалната за вас длъжност. От друга страна, за самите работодатели е идеалната възможност да попаднат на точната работна ръка, от която имат нужда. Единственото условия е да сте публикували обявите както в личните си корпоративни профили, така и в групите, категоризирани по интереси и дейности. И всичко това става възможно без посредници, без интервюиращи, без отсяване и временно класиране за втори и трети кръг. Ако компанията уважава себе си, независимо дали говорим за тъкане на килими, или производство на кенчета за бира, трябва да има професионално изпипан профил в LinkedIn, с който да привлича сътрудничество, изгодни оферти и специалисти.

LinkedIn

Вашият профил в LinkedIn e в автобиографичен формат, наподобяващ изготвянето на CV, като се спазват подобни правила. Трябва да си направите регистрация и да попълните отделните секции, свързани с професионален опит и интереси, стремежи и желания в каква насока желаете да се развивате. Не правете грешката да създадете свой профил и да чакате някой да ви намери съвсем случайно. Просто бъдете стремителни и търсете и вие. Ако сте запознати с дейността на конкретна фирма, която живо ви вълнува и към която искате да се присъедините, не се колебайте да се свържете с нея и да си пробвате късмета. Не се притеснявайте да добавяте контакти и да участвате в дискусии – няма риск някой да нахлуе в личното ви пространство. За разлика от социални мрежи като Facebook, предимно са с развлекателна цел или желание за осъществяването на запознанства и контакти,при създаването на профил в LinkedIn се набляга по-скоро на строгия и професионален начин за споделяне на информация.

Възможни грешки при създаване на профил в LinkedIn

Ако вече сте си направили профил в LinkedIn и търсите работа, но никой не се натъква на вас, проверете за следните възможни грешки, които редовно допускат потребителите: с какъв статус сте, колко редовен статут имате. Ежедневно обновявайте информацията за себе си, за да се вижда, че сте активни и имате желание за работа. Ако влизате рядко, следователно рядко ще попадат на вас и рядко ще ви търсят. Силно препоръчително и дори задължително е да впишете подробно всички длъжности, които сте изпълнявали и заемали на предишните си работни места. Колкото повече посочите, толкова по-широк кръг от работодатели ще привлечете. Не е достатъчно да споменете само последната длъжност, независимо колко престижна и високоплатена е била. Наистина е важно да разкриете себе си и всички качества и умения, които имате и сте упражнявали. Излишно е да обсъждаме колко голяма грешка е липсата на профилна снимка. Бихте ли си купили автомобил на сляпо, без да се интересувате какво има под капака и как изглежда отвън и отвътре? Разбира се, че не. А какво ви кара да мислите, че някой ще се спре точно на вас, ако не добие визуална представа за външността ви? Друг е въпросът, ако сте си сложили неподходяща снимка за профилна. Бъдете възможно най-делови, не позирайте. Това е мястото, на което трябва да си проличи колко интелигентни сте и можете ли професионално да продадете себе си. Не пропускайте полето “обобщена информация”, което, е доста честа грешка. Резюмирайки себе си, целите, интересите си, уменията, квалификациите си, и то по впечатляващ и грамотен начин, ви гарантира по-нататъшен прочит на данните за вас от страна на работодателите.

Когато използвате социалните мрежи, се предполага, че следвате правилото, че “всеки нов контакт е важен и с перспектива за моето развитие”. С особена тежест то важи за LinkedIn. Създавайте контакти с възможност за размяна на взаимни услуги. Не се подвизавайте безцелно, защото, освен че си губите времето, рискувате другите да се запитат “Този пък какво прави тук изобщо?”. Ако наистина искате да имате полза от социалната мрежа, то добавяйте във всеки удобен момент нови хора. Ако се запознаете лице в лице с някого и ви допадне и ако същият този някой има профил в LinkedIn, също можете да го добавите. Така вие имате досег и с него, и с негови контакти от листа му с потребители.

И така, защо ви споделихме цялата тази информация. Защото, първата възможност е, че изобщо не бяхте чували за Linkedin като платформа. Втората възможност е да сте чували, но да не сте се впечатлили особено и да сте я подминали. Третата е да се изкушавате да си направите профил в LinkedIn, но да се страхувате да не изглеждате глупаво в очите на по-разбиращите от вас потребители. Четвъртата е да имате профил в LinkedIn, но да сте го занемарили и всъщност да не ви служи за нищо. Каква е нашата роля? Да ви помогнем, независимо за кой сюжет говорим. В първия случай се постарахме достатъчно подробно да ви обясним какво представлява деловата социална мрежа, за която не бяхте информирани до момента. Във втория случай – успяхме да привлечем интереса ви и с още малко стимул сме сигурни, че ще съумеем да ви включим към голямото семейство на LinkedIn. Ако за вас важи третата опция, то и тук долитаме на помощ. Съобразно със спецификите и изискванията на платформата, по един безупречен и професионален начин ще оформим вашия профил в LinkedIn, като наблегнем на достойнствата ви и пропуснем недостатъците. Ако вече имате профил, и попадате в четвъртата категория хора, но сте го изоставили, а желаете да го обновите, така че да бъде в час с новостите, отново ще ви предложим подкрепа. Всичко, което трябва да направите, е да се свържете с нас, да споделите положението, в което се намирате и след това да се доверите на специалистите ни.

Не забравяйте – LinkedIn е бъдещето на грандиозните проекти от транснационален характер. И ако вие имате амбициите да бъдете повече от това, което сте в момента, несъмнено имате нужда от нас и добре изпипан профил в LinkedIn. Позволете си да сте богати, да се отнасят към вас със заслужено уважение и да се ползвате с престиж в света на бизнеса!

Още информация за WebniMe SEO Оптимизация София Изпратете запитване, за да проверите SEO състоянието на вашия уебсайт безплатно