Как да хидратираме организма си през лятото?

2
Добави коментар
stuklen
stuklen

Да пиете постоянно вода Ви е омръзнало? Вижте 7 начина, с които ще се освежите лесно.

Напитка с кокосова вода Кокосова вода съдържа натурални електролити, като калий и натрий, които са ключови хранителни вещества в рехидратирането на тялото. Тези електролити са съществена част от правилното функциониране на нервите и мускулите, а те изобилстват в кокосовата вода. Само добавете малко количество от нея в любимия ви прясно изцеден сок и така ще получите естествена напитка, която ще хидратира  тялото.

Домашни ледени близалки Пригответе си разхладителни домашни ледени кубчета на клечка. За целта разбийте в блендер парче диня, лимон и добавете малко вода, може и кокосова вода. В сока от диня има 90% вода, а лимоновият сок е отличен източник на калий. Разсипете ги в подходящи форми и замразете за около 1 час.

Лятна зеленчукова супа Супата е много подходяща, ако искате да освежите организма си. Но, в никакъв случай, тя не трябва да бъде гореща. Опитайте със студено  гаспачо от домати, краставица и морска сол. Или просто пригответе зеленчукова супа, като задължително я охладете преди консумация.

Охладен билков чай Някои видове чай предизвикват обезводняване, но обикновеният билков чай е изключение. Охладете билковият си чай с лед, а ако искате можете да добавите разбит с блендер плод. Оставете за около 30 минути в хладилника и така ще приготвите полезен и разхладителен безалкохолен летен коктейл. Ако добавите червени боровинки, които пък са естествен антиоксидант и съдържат много минерали, ще помогнете на тялото си да поддържа своята естествен воден баланс.

Презаредете с мляко Имате мляко? Едно проучване в сферата на храненето и метаболизма, показа, че спортистите, които консумират мляко или млечни продукти, задържат по- добре течностите, отколкото тези, които не приемат млечни продукти. Освен това млякото съдържа протеин, от който тялото ви се нуждае, за да релаксирате след физическо натоварване. Така, че следващия път след тренировка приемете обезмаслено или нискомаслено мляко.

Заменете содата с обиковенна или минерална вода Содата съдържа кофеин и захар, които могат да дехидратират тялото ви. Изключете газирана вода от менюто си и я заменете я с обикновена вода. Към нея спокойно може да добавите парче лимон, портокал,  а с малко пюре от ягоди и листа от мента ще поучите впечатляващ разхладителен коктейл.

Добавете лед към алкохола Алкохолът предизвиква дехидратиране, но този ефект може да се ограничи, като добавите лед към питието.  За да избегнете обезводняването заедно с алкохолната ви напитка можете да пиете и чаша с вода.

Ако материала Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Тагове мляко | вода | хидратация

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!