11 септември – Рухването на Кулите Близнаци – Част 1

1
Добави коментар

Резултатите от пъкления сценарий, масовият страх от отвличания на самолети, от атаки с биологични и химични бойни вещества срещу населението и други опасности – всичко се превърна в страхова мрежа, простираща се над народите по света.

Бързо са уличени извършителите, виновни за ударите: Осама бен Ладен и терористичната мрежа Ал Кайда. (В никакъв случай не се оспорва, че терористичната организация Ал Кайда съществува) Това, че главният виновник за терористичните атаки, ,,саудитският дисидент Осама бен Ладен пребивава в Афганистан“, служи за оправдание на последвалата интервенция в Афганистан!

В този контекст човек неминуемо се замисля за отговорниците като Кисинджър, Бжежински и Хънтингтън, които открито постулират, че най-голямата опасност идва от исляма и той застава на пътя на Новия световен ред и хегемонията на Америка. Не изглежда ли адски удобно, че ислямски терористи са извършили атентатите в Ню Йорк? Няма нищо по-лесно от това, в хорските умове ислямът бавно и подсъзнателно да се насади като световното Зло, което се изпречва на пътя на мирния процес.

И така, извършителите са уличени бързо, намерени са доказателства и са изложени пред травматизираната световна общественост. С времето обаче се обаждат все повече гласове, които оспорват в състояние ли е организация като Ал Кайда изобщо да проведе операция о такъв мащаб. Поставят се все повече въпроси относно логистичната подготовка за провеждането на подобна акция, защо не са задействали системите за сигурност (напр. противовъздушната отбрана), защо след първия ден по телевизията не се показват повече кадри от Пентагона и т.н. Засилват се слуховете, че американските тайни служби може би имат пръст в цялата работа. Освен това се разчува, че непосредствено преди ударите тайните служби са получили сведения за тях. Всичко това дава основание да се предполага, че атентатите от 11 септември не са планирани и извършени от Ал Кайда и Осама бен Ладен. Какво би спечелил бен Ладен, ако отрича деянието (той направи точно това), ако действително е организаторът на операцията – навсякъде в ислямския свят щеше да бъде обявен за велик герой и още приживе щеше да се обезсмърти.

Отказ на системите за сигурност

Около 8:45 часа първият самолет се врязва в северната кула на Световния търговски център (СТЦ). Двайсетина минути по-късно вторият самолет се забива във втората кула на СТЦ. Световната столица Ню Йорк (тук е главното седалище на Световната столица Ню Йорк (тук е главното седалище на ООН, Световният търговски център и т.н.) разполага с първокласни системи за сигурност. Над Ню Йорк не могат да прелитат самолети, въпреки това и вторият самолет прониква безпрепятствено в зоната за безопасност и стига до небостъргачите, и то след като вече е задействана тревога за бойна готовност. Да не говорим, че за двайсет минути – сравнително дълъг период – не са взети никакви мерки срещу проникването му. Изключена е неизправност на системите за сигурност; вторият самолет със сигурност е бил забелязан на радара за наблюдение  на полетите. Въпреки това е допуснат в неприкосновеното въздушното пространство.

Основание да се мисли, че противовъздушната защита може да е била деактивирана, дават събитията около Пентагона. Около 9:40 третият самолет лети над Вашингтон директно към Пентагона. Почти един час след първия удар и повече от половин час след втората атака! И в този случай суперсистемата за сигурност не се задейства. Как е възможно подобно нещо?

Няма друга сграда в света, която да има по-добра защита от тази на Министерството на отбраната на САЩ. Тя разполага дори със собствена противоракетна защита и съответните системи за ранно предупреждение, което е всеизвестен факт и се потвърждава официално от съответните органи.

Как е възможно самолет да проникне в зоната за сигурност, без системите за ранно предупреждение да задействат тревога, при положение че е имало висша степен на бойна готовност и след двете катастрофи в Ню Йорк е било известно, че и този самолет е отвлечен? Защо е трябвало да се викат от друго място самолети, които закъснели?

Рухването на кулите-близаци
За много хора картините от внезапното рухване на кулите ще останат вечен спомен. Логично е да се стопи стоманената конструкция на ударените етажи вследствие на температура повече от 1000 градуса при експлозията на самолетите. Но само това ли е причината за срутването на двете кули?

Ако трябваше по този начин бойни специалисти да вдигнат във въздуха кулите, изпълнението на задачата би се оказало твърде сложно.

Различни свидетели твърдят, че са чули и други експлозии в сградите. Освен това експертите също изказват мнение, че в сградите имало и други взривни огнища. Все пак трябва да се имат предвид, че възникналият пожар е довел до избухването на други инсталации.

Рухването на кулите е много изненадващо за всички. Най-вече за пожарната, полицията и многото спасителни отряди, които влизат в сградите, за да спасяват хората. Стотици загиват от внезапното срутване.

Много скептици и до днес поддържат тезата за взривяване, особено във връзка с догадките, че тайните служби може би имат пръст в цялата операция.

В изданието си от 29.04.2002г. ,,PHI“ съобщава:
,,Видеофилм на нюйоркската пожарна стигна до обществеността. На него е записано със звук как двама пожарникари викат по мобилен телефон допълнително противопожарно звено на 89-ия етаж на горящия Световен търговски център. Виждат се малки тлеещи огнища. Единият пожарникар се обляга на желязна греда, която е част от носещата конструкция. Пожарникарите са много спокойни и не се забелязва паника. Автоматичната система на камерата позволява на кадрите от филма да се види до секунда точното време. Според тези автоматични данни записът е направен в последните секунди преди кулата да бъде разтърсена от експлозия и да рухне. От видеоматериала не личи вътрешните стени да се огъват или изкривяват и ясно се вижда, че няма интензивен пожар или нажежени железни греди, защото един от пожарникарите, докато говори по мобилния си телефон, се обляга на стената. Камерата от взривната вълна навън и трагедията се е разиграла, без опитните пожарникари да забележат нещо преди това…“

Какво са знаели американските тайни служби?
Ако разгледаме противоречията около могъщия разузнавателен апарат на Министерството на отбраната, погледът ни неминуемо попада на американските тайни служби. Възможно ли е да са били информирани?

Съвсем скоро след атаките изведнъж става ясно, че имената на мнимите участници далеч преди това са били известни на ФБР и англо-американските разузнавателни служби; че САЩ не само са имали точни сведения за мрежата на Ал Кайда, а дори са й дали подслон под покрива на Армията за освобождение на Косово (АОК) на Балканите; че е имало предупреждения за атентатите, но те не са били проверени сериозно докрай.

Скоро след 11/9 във френския ежедневник ,,Фигаро“ гръмва сензацията, че тайните служби на САЩ са били във връзка с Осама бен Ладен няколко седмици преди нападенията.

На 31 октомври 2001г. ,,Радио Франс Интернасионал“ и водещият ежедневник ,,Фигаро“ разкриват, че още през юли, Осама бен Ладен е бил хоспитализиран в американската болница в Дубай за бъбречно лечение и лично с него е контактувал служител на ЦРУ.

Заглавната статия на вестник ,,Фигаро“ е озаглавена: ,,Юли 2001г.: бен Ладен се среща с ЦРУ в Дубай“. В нея се съобщава, че бъдещият ,,народен враг номер едно“ пристигнал на 4 юли от Куета, Пакистан в Дубай и веднага бил настанен в болницата, придружаван от ,,своя личен лекар и верен привърженик – вероятно египтянина Айман Зауахири – четирима телохранителни и една алжирска медицинска сестра“. Там той бил посетен не само от членове на семейството, но така също от местен ,,човек на ЦРУ“. На следващия ден ,,Радио Франс Интернасионал“ го идентифицира като Лари Мичъл. Мичъл посетил бен Ладен на 12 юли 2001г. и на 15 юли, един ден след отпътуването на бен Ладен, се върнал в САЩ.

,,Фигаро“ продължава:
,,15 дена по-късно на летището в Дубай е арестуван френски гражданин от алжирски произход, ислямският активист Джамал Бегал. Френските и американските власти са уведомени. Разпитан в Дубай, Бегал казал, че бил извикан в Афганистан в края на 2000г. от Абу Зубайда – водеща фигура в организацията на бен Ладен, Ал Кайда. Мисията на Бегал: взривяване посолството на САЩ в Париж.“ Позовавайки се на арабски дипломати и френските разузнавателни служби, по-нататък се казва, че ,,били предадени на ЦРУ много точни сведения относно терористични атентати срещу американските интереси в света“.
Във второ драматично разкритие на ,,Фигаро“ се казва:
,,През август в американското посолство в Париж е свикано спешно заседание с DSGE (френската Служба за външно разузнаване) и най-висшите представители на американските тайни служби. Крайно разтревожени, последните са поискали от френските си колеги много точни сведения за алжирския активист, без да обяснят какво целят с искането си. На въпроса: ,,От какво се страхувате през идващите дни?, те отвърнали с необяснимо мълчание.“
На 23 октомври в датския ,,Екстра Бладет“ се появява сензационна статия от Кенан Зееберг. Вестникът ,,по погрешка“ бил получил поверителен списък на 370 заподозрени от ФБР във връзка с 11 септември: имена, псевдоними, адреси, телефонни номера, имейли. Вестникът показал списъка на Уейн Мадсен – бивш сътрудник на военноморското разузнаване на САЩ и на Националната агенция по сигурност (NSA), който поддържал добри контакти с тайните служби.

Мадсен стига до логическото заключение, че ФБР не би могло за краткото време след 11 септември да събере тази обширна информация, със сигурност лицата са били основно следени от по-дълго време.

Фактът, че в дните след атентатите изведнъж се стига до твърде много арести в Америка, говори за правотата на Мадсен.

Препоръчани за вас:
×

+