Политическите реакции у нас след Brexit

2
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

Политиците у нас дискутираха разпалено резултата от вчерашния референдум във Великобритания.

Волен Сидеров както винаги беше най-колоритен и гордо заяви, че във Великобритания са чули тезите на „Атака“, което е повлияло на тяхното решение. Той също така допълни, че е необходимо такъв референдум да се проведе и в България.

Според Сидеров това трябва да ни накара да се замислим в какъв съюз сме влезли през 2007 г. „Още тогава казах – не бързайте да гърмите шампанското. Тогава преобладаваше еуфорията, овчата радост. Това се оказа измама. Осем-девет години след това българинът продължава да бъде все така беден. Накараха ни да затворим действащи прекрасно работещи атомни реактори. Беше прекратена нашата търговска връзка с голяма част от света. И всичко това се наричаше просперитет“, коментира Сидеров.

Сидеров също допълни, че се опасява, след разпадането на ЕС, България да не се превърне във фронтова линия от Прибалтика до Босфора. Според него, Европа потъва и България трябва да напусне съюза колкото се може по-бързо.

Мартин Димитров от Реформаторския блок отговори, ча подобни предложения са неадекватни и заклейми хората, подкрепящи съюз с Русия.

Джема Грозданова от ГЕРБ коментира, че не се очаква подобен референдум у нас, тъй като страната ни отскоро е в ЕС и евроскептиците са пренебрежително малко.

„Решението на британските граждани е урок за Европейския съюз и за Европа да започне спешно да се променя в посока да излезе от бюрокрацията, формализма и чиновническото отношение към проблемите и да премине към решаване на реалните въпроси на европейските граждани за икономиката на Европа“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента.

„Референдумът във Великобритания е важен урок за всички политици и държави от ЕС“, коментира и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Според патриотите, Европа трябва да бъде обединение на националните държави, в което всяка една защитава собствените си интереси, а не огромна федерална държава управлявана от група бюрократи в Брюксел.