Бизнес профил в Google My Business

3
Добави коментар

Какво е Google My Business

Google My Business е начинът и мястото, където да развивате и надграждате своя бизнес, ако той е всичко за Вас. Искате да привлечете клиенти? Желаете потребителите да ви намират по-лесно? Стремежът ви е към създаване на нови контакти с потенциални съдружници? Искате да популяризирате своя бизнес в интернет пространството и във всички  социални мрежи? Всичко това може да бъде постигнато много лесно с Google My Business.

Предоставянето на информация, достъпът до нея, както и нейното обновяване са също толкова важни за Вашия бизнес, колкото и самата информация. Платформата Google My Business опростява този процес на двустранен пренос на обработени данни между микросвета на Вашата дейност и макросистемата около него.

Възможностите, които стоят пред Вас в лицето на Google My Business, са няколко: на първо място, Вие ставате по-лесно откриваеми. Независимо дали говорим за настолен компютър, лаптоп или смартфон като средство за достъп до Вашата фирма, Вие разполагате с неограничени възможности за комуникация както с дългогодишните си потребители и партньори, така и с тези, с които Ви предстои да се запознаете. За да наложите своя бизнес в океана от конкуренти, трябва да блеснете, да сте запомнящи се с нещо нестандартно.

Какво е важно да знаете за Google My Business

Обърнете сериозно внимание на правилното изписване и посочване на информацията за Вас и Вашата дейност. Няма нищо по-лошо от неграмотно написан текст. Независимо колко разпространени сте като брой търсения, ако веднъж направите лошо впечатление, втора възможност да се поправите няма да имате. Google My Business е място, на което всички могат да Ви забележат, стига да знаете как да изпъкнете и как да накарате услугата да работи във Ваша полза. Няма да бъде много удачно, ако станете популярни със своите недостатъци. Тогава ще вървите директно надолу. Въпреки че експертите казват “Няма лоша реклама”, това не е съвсем вярно. Лоша реклама всъщност има, а Вашата трябва да е далеч по-различна от нея.

Голям плюс е, че винаги и по всяко време можете да редактирате написаното, да актуализирате информацията, която е обществено достояние, да променяте, прибавяте или премахвате факти и данни като работно време, резюмирано описание, URL-адрес, e-mail, и др.

Google Мaps са пряко обвързани с Google My Business. Това е място, на което също, сравнително лесно, дори може би най-лесно, ще бъдете открити. Достатъчно е да посочите актуални данни и адрес за връзка с Вас в приложението и с помощта на устройства, като GPS, всеки може да Ви открие по всяко време.

Ако приемете, че Вашата професия или търговска дейност е една златна рибка, а глобалният свят е един аквариум, то как бихте могли да оцелеете? Със сигурност инстинктите ви за самосъхранение ще Ви нашепват да не излизате от зоната си на комфорт, да живеете по фиксирани рамки, да оперирате посредствено. Ако решите да се вслушате в тях, сте обречени да живеете с посредствена доходност. В този случай Google My Business не е за Вас.

Но ако сте решили да се впускате в необятното, да се развивате, макар и с риск за временни загуби и поражения, то всичко, което можете да направите за Вашия бизнес, е да го представите демонстративно пред света с помощта на Google My Business и подходящия профил в него. Регистрацията е безплатна и не отнема много време. А и с нововъведенията вече няма никакви ограничения да бъдете откривани от хора, които сърфират в мрежата през мобилните си устройства. Какво устройство ще използват – техен личен избор и въпрос на възможности. Какво Вие ще им кажете и как ще го разберат – Ваша лична отговорност и въпрос на желание да се развивате!

Още информация за WebniMe SEO Оптимизация София Изпратете запитване, за да проверите SEO състоянието на Вашия уебсайт безплатно