Прахово боядисване

2
Добави коментар
pelagia80
pelagia80

Защо праховото боядисване доби такава популярност в последните години?Отговора на този въпрос вклюва: опазване на околната среда, подобрени условия на труд и покриване на повишените изисквания на клиента. Друг аспект е неговата икономичност. Течните бои се усвояват до 65%, докато праховите бои могат да се усвоят до 100%. Нанасянето на боята става еднократно и така времетраенето на технологичния процес се намалява. Освен, че нанесеният слой боя е равномерен, здравината на покритието е изключитлно висока и позволява обработване на детайла с металорежещи машини и инструменти.

Праховото боядисване е част от услугите, предлагани в нашата фирма. Разполагаме с модерна поточна линия, осигуряваща висококачествено прахово боядисване на различни метали – алуминий, стомана и поцинковани детайли. Част от производствената линия са камера за пръскане и пещ за изпичане. Преди да се премине към прахово боядисване от голямо значение е отстраняването на всички замърсители от повърхността на детайла – прах, масла, грес, ръжда и др. След това боята се нанася електростатично под формата на прах върху детайлите. Използваните прахови бои са епоксиполиестерни или полиестерни. Следващият етап е изпичането, което се извършва в пещ. Високата температура в пеща разтопява праховите частици от боята, превръщайки ги в последователен филм със слой, който е едно цяло с детайла. Оформянето на праховата боя като хомогенен плътен слой върху повърхността предпазва конострукциите от външни атмосферни влияния и увеличава периода им на експлоатация. Обикновено праховите бои се пекат на 200 0 С в рамките от 10 до 20 минути. Това може да зависи от спицифичните изисквания на продукта и спецификациите на производителя.

Праховото боядисване е завършващ етап в производствения процес на някои от предлаганите от нас продукти. Следвайки технологичните темпове на развитие, нашата фирма се стреми да обновява оборудването си и наскоро се сдоби с втора пещ, закупена от водещата фирма производител GEMA – Швейцария. Новата ни пещ е с височина 7м, дължина 2,2м и ширина 1,6м, което позволява изпичането на детайли с по-големи размери. Така увеличихме производствените си мощности и нашите клиенти имат широк избор не само в дизайна, но и в големината на предлаганите от нас конструкции.