Кои са най-големите знаменитости у нас за 2016 г.

2
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

За първи път от началото на българската класация, съставяна от „Форбс“, номер 1 е лице не от спорта, а от шоубизнеса. В челната десетка пък отново има само една жена – но този път това не е Мария Илиева…

Магърдич „Маги“ Халваджиян е първият представител на шоубизнеса, оглавил годишния Топ 70 на българските знаменитости, в който местното издание на „Форбс“ подрежда най-популярните и разпознаваеми наши сънародници.

Виж още: Маги Халваджиян и дългата коса

Повечето места (48) са заети от мъже, които отново заемат почти всички позиции и в челната десетка – с едно изключение. Този път обаче това не е Мария Илиева, а Поли Генова. Певицата, която постигна най-големия български успех на Евровизия, е заслужила 10-ото място.

Първият победител в класацията беше Димитър Бербатов, изместен още следващата година от Григор Димитров, а през 2015-а лице на Топ 70 стана актьорът Камен Донев, който междувременно събра рекордна публика в зала „Арена Армеец“.

Според списанието риалити предаванията продължават да са най-големия генератор на звезди у нас, а водещи, съдии и участници са сред най-разпознаваемите лица.

Така например благодарение на Преслава и участието й в подобни формати (макар и невинаги успешно) попфолкът отново се завръща в национален ефир, смятат от изданието и поставят певицата на 22-ро място.

Киното и сериалите също започнаха да се събуждат, като новите продукции изстрелват към върха както актьорите в главните роли, така и продуцентите, които стоят зад тях, отбелязват от „Форбс България“.

С нови роли на екрана в класацията например попадат театрални актриси като Теодора Духовникова (номер 46), която наскоро гледахме в „Събирач на трупове“.

Сериалът „Връзки“, чийто втори сезон бе излъчен по „Фокс лайф“, а сега върви и по Би Ти Ви, вкарва в тазгодишния Топ 70 Яна Маринова (номер 50) и Лилия Маравиля (номер 65).

Тази година сред личностите в списъка са и четирима телевизионни шеф-готвачи, които обаче станаха популярни не толкова заради своите умения в кухнята, а по-скоро в ролята на критици. Иван Манчев от „Кошмари в кухнята“, „Черешката на тортата“ и рекламите на „Лидл“ е под номер 28, а тримата съдии в кулинарното състезание „МастърШеф“ Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев заемат 55-о място.

В топ 70 попадат спортисти, музиканти, тв водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и хора на изкуството. Според методологията на „Форбс“ предвид е взета само последната година – от август 2015 до юли 2016. Критериите са:

– Успех в своята област и конкретни постижения през изминалата година – Развиване на бизнес / инвестиция / осигуряване на работа за повече хора, участие в рекламни кампании, ангажираност с благотворителни инициативи – Участие в телевизионни проекти и предавания, присъствие в медиите – Активност в социалните мрежи

Източник: „Форбс България“