Какво представлява ламарината и къде се използва

1
Добави коментар
seomystic
seomystic

Какво представлява ламарината и къде се използва

Ламарината представлява тънки и плоски листове от метал. Тя е един от основните изходни материали в металообработването, и може да бъде изрязвана и огъвана в множество различни форми.

Голям брой предмети от ежедневието са произведени чрез обработка на ламарина – от корпуси на самолети и автомобили, през покриви на сгради и елементи на обзавеждането,  до елементи на електрическите трансформатори.

 

 

Дебелините на ламарината варират в широки граници, но листовите материали с особено малка дебелина се наричат фолио, а тези с дебелина над 6 mm се определят като плочи.

Ламарината се произвежда във вид на отделни плоски листове или на ивици, навити на рулони. Широко приложение намират ламарини от различни метали, като стомана, алуминий, месинг, мед, калай, никел, титан. За декоративни цели се използват ламарини от сребро, злато и платина.

Перфорираната ламарина и просечената ламарина намират все по-голямо приложение в интериора и екстериора, като се превръщат в естетически издържани и предпочитани материали.