Две идеи за домашен офис в малкото жилище

8
Добави коментар
avi4ka
avi4ka

29 Септември, 2009 г. – 10:43, Коментари – 0

Нямате достатъчно място и уединение за работа в малкото си жилище? Ако разполагате с килер не се тревожете! Защото дори и най-малкият килер може да бъде превърнат в работно място, където освен за вас и лаптопа ви, ще има достатъчно място за няколко шкафчета и дори аксесоара, които ще освежат пространството.

Използвайте идеите от тези две реализации на килери за своят собствен работен офис.

 

Идея Първа

Домашна работа

Това място предлага всичко, от което се нуждае един добър домашен офис: място за работа, хранилище за всякакви документи и книжа, както и страхотно помещение, което с гордост да изкарате на показ. За да го превърнете от стая за палта в стая за работа, премахнете вратата и разширете входа, за да влиза достатъчно светлина и стоейки си там да не получите клаустрофобия. Съобразете се с ширината на килера и си намерете бюро, което да се поберат в това пространство. В случая, бюрото се вмъква в една от чупките на стената и така останалото свободно пространство по дългата стена, позволява в офиса да има мобилен стол и шкаф, а също и по този начин се скрива от погледа бъркотията по писалището.

Окачени рафтове

Ако килера ви е толкова малък колкото апартамента, обмислете закачането на рафтове на стената, вместо да използвате лавица за книги. Тези рафтове запазват поща и са много по-малко обемисти от свободно стоящите лавици за книги.

Погрижете се за стените

Стените са една от основните полета за изява в дома – дори и в домашния офиси. За да се придадете на това пространство хай-тек стил, монтирайте листове винил от неръждаема стомана. Отразяващите им качество създават не само свеж фон на килера, но и правят пространството да изглеждат по-голямо.

Обзавеждането съобразете с пространството

При работа в малко пространство,не забравяйте да отчетете размера на елементи, които ще се помещават в него. В случая – тънка лампа, лаптоп, малък моливник и растение, всички работят в рамките на тясното бюро.

 

Идея Втора

Всеки сантиметър е от значение

Килер с размери 1.20 x 60 см е всичко, което имате в наличност, за да си създадете офис у дома и се чудите дали ще се получи функционално. Уверяваме ви, ще се получи! Бюро, чекмеджета, рафтове за съхраняване на материали, цветни табла за бележки. Тайната е, в тесен килер като този, да използвате максимално вертикалното пространство, за да увеличите полезността и мястото за съхранение. Не забравяйте за осветлението. Освен окачен полилей, задължително се нуждаете и от настолна лампа, за да осветите по-добре бюрото.

Извън обхват

Ако сте от онзи разхвърлен тип, творчески хора, това офис решение е идеално за вас. Сгушено зад вратите-хармоника, разхвърляното ви бюро е лесно за прикриване. Просто след като сте готови с работата, затваряте вратите и кашата изчезва.

Използвайте цветове

Персонализирайте скучното, корково табло за бележки със забавни тъкани. За да си го направите, набавете си достатъчно голямо, за размерите на дъската ви, парче цветен плат. Опаковайте таблото с него и залепете краищата му за гърба с горещо лепило.

Подходящи мебели

За малко пространство използвайте регулируеми, движещи се нагоре или надолу мебели, като завиващ се стол и маса с подвижни крака. Така работната повърхност може да бъде персонализиран за всеки потребител.