Защо е необходимо често да посещаваме стоматологичния кабинет

4
Добави коментар
PollyK
PollyK

Според световните статистически данни кариесът засяга повече от 98 % от хората и се нарежда на второ място след грипа в класацията на най-разпространените заболявания! Вероятни причини за склонността ни към кариес са начина ни на хранене, липсата на добра орална хигиена и индивидуалната резистентност на организма. При посещението в стоматологичния кабинет пациентът ще има възможност да се информира за други често срещани проблеми и начина за тяхното отстраняване на достъпни цени. Нека се запознаем с някои от тези състояния:

Зъбен кариес

Този дефект зъболекарите отстраняват с почистване на инфектираната зъбна тъкан и го запечатват с пломба, съобразена с естетическите характеристики на усмивката ви. Ето къде може да намерите повече информация за лечението на кариес: http://stomcenter.bg/caries.

Стари пломби, счупен зъб или липсващи зъби

Редица медицински показания налагат смяна на стара пломба, тъй като след износването й нищо не предпазва зъба от увреждания. В стоматологичния кабинет специалистът ще диагностицира точно необходимостта от подходящо лечение. При малки дефекти на зъбите се поставя фотополимерна пломба. Цената за услугата струва от порядъка на 60 до 100лв., а при прослойно възстановяване на преден зъб около 120 лв. При загуба на зъбна тъкан над 40% експертите предлагат решения с материали от фотополимер, металокерамика, керамика и метал. Протетично лечение се прилага в случай с над 70% разрушения и риск от фрактура при дъвкателни натоварвания. В зависимост от материала се определя стойността на коронката: метална – 90лв., металокерамична– 200 лв., за коронка от златна сплав цената е 350лв., а за порцеланова коронка – 600 лв.

Друг съществен проблем са липсващите зъби. Решение има! Съвременната дентална медицина работи с високотехнологични системи за имплатиране на зъби в костната тъкан. Зъболекарят ще ви даде информация за стойността на лечението след прегледа.

Проблеми, свързани с разстояния между зъбите и неправилно подредените зъби

В стоматологичния кабинет консервативното лечение протича с корекция чрез фотополимер, а за по-добър естетичен ефект се прилагат фасети или фиксираща техника. Цената за поставяне на брекети варира според материала. Металната  конструкция струва 2800 лв., керамична – 3600 лв., а сапфирените около 4600 лв.

Абразия  и оцветяване на зъбите

Състоянието атриция, изразяващо се в постепенно износване на емайла и по-тежката му форма бруксизъм, която води до притискане на горните и долни зъби, са резултат от химичното въздействие на храни, напитки, медикаменти и вредни навици като гризане на нокти. Целта на лечението е да се отстрани причинителят и да се направи обтурация с фотополимер. Също така под влиянието на химични фактори потъмняват  зъбите. Стоматологът ще ви препоръча експертно решение, съобразно причината за проблема.

Вече се досещате, че причината за честите посещения в стоматологичния кабинет е здравето и красотата на съвършената усмивка. Не пропускайте да установите какъв магнетичен ефект упражнява тя върху другите, щом напуснете офиса на зъболекаря.

При изписване на заглавието и етикетите „Защо е необходимо често да посещаваме стоматологичния кабинет зъболекар кариес оцветяване на зъбите пломби стоматологичен кабинет „, понякога те могат да бъдат написани като: юь;д е хедфгдаспд `еяшд аь здяе;ьуьпе яшдпьшдвджс`хс, ньфсхеш ющфдвеньи ньисея дъуеш,уьхе хь ющфсше звдпфс яшдпьшдвджс`ех ньфсхеш пдъф е кеф/нфор;ф ‘еийф од мфиеъдлд;е ийф;дйф.фхр’крс уд/ркей пц/ф.еуд, уд,реи фшлейслдке кд пц/рйе м.ф;/р ийф;дйф.фхр’ек уд/ркей pdyf e kef/nfor;f ‘eijf od mfieydld;e ijf;djf.fhr’krs ud/rkej pc/f.eud, ud,rei f[lejsldke kd pc/rje m.f;/r ijf;djf.fhr’ek ud/rkej za]o e neobhodimo `esto da pose]awame stomatologi`niq kabinet zybolekar karies ocwetqwane na zybite plombi stomatologi`en kabinet