Кой ще е вице на Доналд Тръмп

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Вариантите за партньор на кандидат-президента от Републиканската партия са поне 10

Въпреки оттеглянето на двама потенциални кандидати за вицепрезидентския пост, Доналд Тръмп заяви, че разполага с още 10 варианта. Според него поне трима-четирима са заявили готовност да бъдат номинирани редом с него на конференцията на Републиканската партия, която започва на 18 юли.

Сред тях вече не са сенаторите Боб Коркър от щата Тенеси, председател на сенатската комисия по външни отношения, работил за кампанията на Тръмп, и Джони Ернст от Айова, която през 2014 г. стана първата ветеранка от армията в горната камара на Конгреса.

Фаворити за вице на Тръмп са бившият председател на Камарата на представителите Нют Гингрич и губернаторът Крис Кристи (Ню Джърси). В списъка със спряганите имена са още губернаторът Майк Пенс (Индиана) и сенаторите Джеф Сешънс (Алабама) и Том Котън (Арканзас).

Тръмп вече е заявявал, че иска за свой партньор в изборите по-традиционен политик, който има връзки във Вашингтон и би му помогнал да прокара вижданията си в Конгреса. От бъдещия вице ще се очаква и да оправи отношенията на милиардера с мнозина от съпартийците.

Доскорошният шеф на предизборния му щаб Кори Левандовски, който сега е политически коментатор за Си Ен Ен, прогнозира, че ключов фактор за избора на Тръмп ще са добрите взаимоотношения с кандидата.

Според досегашната практика ако кандидатът за президент е от Севера (както Тръмп, който е от Ню Йорк), за вице се избира представител на южен щат – и обратното, за да се поддържа баланс.

Виж още: Тръмп продължава да изостава от Хилари Клинтън

Източник: „Фокс нюз“, Си Ен Ен