Християна Лоизу дебютира с „Феникс“

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Победителката в тазгодишния „X Factor“ с първи сингъл от авторите на БГ хита за Евровизия 2016

Християна Лоизу, която спечели тазгодишния „X Factor“, пусна дебютния си сингъл Phoenix (Феникс). Музиката е дело на чуждестранен екип, който включва Анди Лов и Сара Уест плюс съавторите на песента If Love Was a Crime, с която Поли Генова стана четвърта на Евровизия 2016 – Йоаким Персон и Себастиан Арман.

Саунд дизайнът на Phoenix пък е дело е на шведския хитмейкър и музикален продуцент Олипоп, който стои зад БГ песента на 2015 г. „Стъпка напред“ на Михаела Маринова и „Избран“ на Невена Пейкова.

С продуцентите ми решихме да запиша „Феникс“ на английски, защото така песента ще има по-голям шанс и извън България, споделя Християна, която се продуцира от „Вирджиния рекърдс“.

Фотогалерия: Християна Лоизу

Родена в Кипър, тя учи поп и оперна вокална техника в Ларнака, но избира България за втори дом и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, за да се усъвършенства в класическото пеене.

Следва специализация в Лийдс, Великобритания, където Християна усвоява изкуството на мюзикъла, а броени месеци след завръщането си на българска земя се явява на кастинг за четвъртия сезон на X Factor, където се състезаваше в отбора на Маги Халваджиян (възраст 25+).

Клипът на Phoenix е на режисьора Васил Стефанов, а стилист на певицата е Силвия Маркова, която избира за видеото тоалети и аксесоари от H&M, модна къща „Юнона“, Muse Shop и Little Ida’s Flowers.