Страхотна Арменска вечер с традиционна кавказка кухня и красив залез Alchemist Von Goldenburg

5
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

„Кавказката кухня става част от менюто на ресторант Алхемист. Хоровац (традиционен кавказки кебап) и пилешки крилца на шиш, са новите предложения в менюто на ресторанта към Alchemist Von Goldenburg. Въвеждаме и кавказко меню за своите гости“ – обяви собственикът и председател на Клуба на Алхимика д-р Невен Енчев по време на Арменската вечер, която събра членове на Клуба и техни приятели. Сред тях бяха председателят на Съюза на арменците в Европа, клон България – Артур Ованесян, Председателят на църковното настоятелство на „Сурп Кеворк“ – Бердж Джаникян, духовният водач на арменската общност в Пловдив – Храч Мурадян и почетният гражданин на Пловдив – Елизабет Вартанян, председател на Сдружението за култура и просвета „Ереван“ под тепетата, както и много представители на бизнеса.

Докато се възхищаваха на красивия залез над басейна и палмите в резиденцията, гостите опитаха „Ереванска салата“ и „Табуле“, останаха възхитени от блинчиките с месо и лозовите сърмички с канела. Към основните месни ястия, приготвени с нар, бяха поднесени пилаф с манатарки и лаваш, а за десерт – медена торта и традиционния арменски сладкиш – „Ануш Абур“. Храната беше придружена с традиционното вино от нар и арменски коняк „Арарат“.

Вечерта премина на фона на тиха и приятна музика, осигурена от Ди Джей Аврам. Една от гостенките – чаровната Карина от Канада, беше избрала Резиденцията, за да отпразнува своя рожден ден. Тя беше обсипана с благопожелания, подаръци и оригинална торта от приятелите си!