Защо Майорка е толкова популярна дестинация за почивка и екскурзия

26
Добави коментар
DSTours
DSTours

Защо остров Майорка е толкова популярна дестинация за почивка и екскурзия?!

 

 

Остров Майорка е сред най-популярните и посещавани дестинации за почивка в Европа. Той е част от архипелага на Балеарските острови, които са автономна област на Испания. Майорка се намира в Средиземно море и е най-големият испански остров, посрещащ туристи от цял свят.

 

Почивка на плажа или екскурзия?

 

Една от основните причини остров Майорка да е толкова предпочитан е възможността да комбинирате почивка на плажа с екскурзия до разнообразни забележителности – природни, архитектурни, исторически.

 

Средиземноморски климат

 

Остров Майорка посреща туристи почти през цялата година. Слънчевите дни са повече от 300 годишно, като плажовете са особено горещи и пренаселени през юли и август. За това най-подходящото време да съчетаете почивка на плажа с екскурзии и разходки по целия остров е през октомври! Вижте тук нашето предложение за Палма Де Майорка през октомври!

 

Плажовете на Майорка

 

Първото нещо, с което свързваме Балеарските острови безспорно са златисти пясъци и тюркоазено сини кристални води. Плажовете описват целия остров и са кой от кой по-красиви! Като започнем от столицата Палма – близките курорти Плая Де Палма, Ел Аренал, отправяйки се на запад стигаме до Магалуф и Палма Нова и Северното крайбрежие с Алкудия и Pollença. Най-голямата плажна зона на острова е Плая Де Палма. Курортът е известен с най-добрите и най-чисти плажове. Несъмнено трябва да ги посетите и Вие! 

 

Забележителности на остров Майорка

 

Палма Де Майорка не е просто плажна дестинация. Островът предлага забележителности за всеки вкус. Няма как да пропуснете столицата Палма с Катедралата (истински архитектурен шедьовър на готическата епоха), Плаза Майор, рибния пазар, Стария Град, замъка Белвер (първият кръгъл замък в Европа). Потопете се в романтиката и чара на тесните улички на Палма с малки китни заведения, магазини и много зеленина. Столицата е пъстро съчетание на различни култури – испанска атмосфера с африкански оттенък и арабска екзотика на фона на старинна архитектура от барокови, ренесансови и готически времена.

 

Природа

 

Във вътрешността на острова Ви очаква дива природа, бадемови гори, портокалови плантации, криещи автентични селища и манастири, тайнствени пещери и най-голямото подземно езеро в Европа – Лаго Мартел. Спиращи дъха гледки ще Ви омагьосват на където и да се отправите – внушителни планини, безлюдни заливи, малки островчета, живописни скалисти брегове, рибарски пристанища… Природата на остров Майорка няма как да се опише в няколко изречения, трябва да я видите с очите си!

 

Майорка – най-добрият остров в Испания!

 

Според милионите потребители на реномираният сайт TripAdvisor остров Майорка е сред най-добрите острови в света! В класацията за 2016 година островът заема първо място в Испания и второ в Европа! Още ли се чудите, дали си струва да посетите Майорка?!

 

Директният полет от Варна

 

Палма де Майорка е по-лесно достъпна от всякога! С директният чартърен полет на Ди Ес Турс от летище Варна няма нужда да организирате дълги пътувания с прекачвания и смяна на полети. А цените започват от 599 €! 

 

Остров Майорка е истински средиземноморски рай, който ще Ви предложи релаксираща почивка на плажовете на Палма Де Майорка и незабравима екскурзия до много красиви места.

Вижте тук цялата програма до Палма де Майорка и се присъединете към нашето пътуване през октомври!

 

 

Полезни връзки:  

Почивки от Варна | Екскурзии | Екзотика | Самолетни Билети | Чартъри Германия | Хотели