100 жени се съблякоха голи заради Тръмп | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Над сто жени се съблякоха голи и позираха с огледала пред обектива на известен фотограф, който ги призова да смесят изкуството с политиката и да демонстрират, че Доналд Тръмп не е годен да управлява в Белия дом – съобщи Esquire.

Те организираха протеста си в навечерието на Националния конгрес на Републиканската партия, който започна днес в града и на който се очаква Тръмп да бъде обявен за официален кандидат на партията за президентските избори на 8 ноември.

„Той е един лузър“ – заяви фотографът Спенсър Туник след като направи фотосесията на изгрев слънце, в която взеха участие точно 130 жени. От тях 100 ще участват в снимката, която ще бъде публикувана два дни преди изборите.

 

 

Инсталацията бе организирана върху частна собственост, от която се открива великолепен изглед към залата, в която днес ще бъде открит републиканският форум. Очаква се по време на конгреса в града да бъдат организирани десетки протести акции.

Собственикът на имота дал разрешение на Туник да снима в имота му, тъй като голотата на обществени места е забранена, а до изгрев слънце полицията няма право да се намесва и да нахлува в частен имот.

Инсталацията се казва „Всичко, което тя казва, означава всичко'“ и в нея участват жени от всички възрасти, раси, цвят на кожата, размери, височина, като всичките носеха огледала.

Сайтът на Туник информира, че смисълът на огледалата е „да отразят познанието и мъдростта на прогресивните жени и концепцията за Майката Природа“ – на фона на конгресния център, хоризонта и центъра на Кливлънд.

Фотографът Спенсър Туник е известен със своите масови снимки на голи хора от различни кътчета на света. Той обаче споделя за  AFP, че това ще бъде най-ангажираната му с политика снимка, тъй като той бил принуден да реагира на едно неизбежно зло, което заплашва страната. И не е достатъчно американците само да гласуват против Тръмп.