17-годишен афганистанец нападна с брадва пътници във влак в Германия

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Полицията е убила нападателя, след като е предприел опит за бягство

17-годишен младеж от Афганистан нападна с брадва пътниците във влака за баварския град Вюрцбург в Северна Германия. Трима са тежко ранени, един леко. Още поне 14 души също са в шок, но не са пострадали, предава Би Би Си. 

Инцидентът е станал около 21,15 ч. местно време (22,15 ч. българско време) между гарите Вюрцбург-Хайдингсфелд и Охсенфурт.

Говорител на полицията потвърди, че нападателят е бил застрелян, след като е предприел опит за бягство. Междувременно числото на пострадалите бе сведено до 14 по-леко ранени и трима тежко.

Съобщава се, че на мястото на инцидента е пристигнал голям полицейски контингент.

Нападателят е 17-годишен афганистанец, който е живеел в близкия град Охзенфурт. „Доста е вероятно това да е ислямистка атака“, заяви министърът на вътрешните работи на федералната провинция Бавария Йоахим Херман, цитиран от AFP. „Момчето е крещяло „Аллах е велик“, докато ранявал пътниците”, уточни Херман.

Интервю: Руслан Трад пред Bulevard.bg за опита за военен преврат в Турция и терористичното нападение в Ница

Вътрешният министър Йоахим Херман съобщи, че нападателят е 17-годишен афганистанец. Все още обаче остават неясни мотивите за постъпката му. Момчето, чието име към момента не се посочва, е пристигнало в Германия като бежанец. Той е трябвало да бъде приютен в приемно семейство.

Йоахим Херман допусна възможна връзка с последния атентат във френския град Ница.