Гробище за национални предатели

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Властите в Турция са решили да не дадат покой и на душите на загиналите превратаджии

Борбата с превратаджиите в Турция премина на съвсем друго ниво. Ако до тези дни чистката в страната прие огромни мащаби, сега участниците в преврата се преследват и на духовно ниво.

Загиналите войници по време на преврата ще бъдат погребани в специално гробище за национални предатели. Това обяви кметът на Истанбул Кадир Топбаш на многохилядния митинг на площад „Таксим“ под наслова „Стражи на демокрацията“ късно вечерта в сряда.

„Поръчах пространство, което ще наречем „гробището за предатели“. Минувачите ще минават и ще проклинат погребаните там. Всеки, който посети това място ще ги прокълне и те няма да могат да намерят покой“, заяви Топбаш.

„Кметът на Орду не предостави място за техните мъртви тела. Едно семейство погреба починалия в тяхната градина. Поздравявам кмета.“, каза още Топбаш.

Интервю: „Турция не може да бъде демократична държава в смисъла на Западна Европа“

Възможността превратаджиите да бъдат погребани в гроб за безименни също не съществувала, тъй като там почивали телата на вярващи, а по думите на кмета на Истанбул превратаджиите със сигурност отивали в ада. 

„Аз вярвам, че те няма да бъдат спасени от ада. Но ние трябва да направим света непоносим за тях“, каза Топбаш.

Освен всичко това Дирекцията по вероизповеданията публикува в сайта си съобщение, с което се забранява на духовниците да извършват религиозния ритуал при погребенията на загиналите метежници. 

Виж още: Ответната реакция на Турция след опита за преврат

Забраната се отнася до всички вероизповедания в страната, регистрирани в Диянета. По изключение със съответния ритуал ще могат да бъдат погребвани онези курсанти, войници и служители на сигурността, които насила и под заплаха са били въвлечени в метежа, не са били информирани за целите му, попаднали са в престрелките и са изгубили живота си.