Нигерийски ресторант сервира човешко месо

5
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Хотелски ресторант в нигерийския град Онича беше затворен, след като полицията откри в хладилника на заведението две прясно отсечени човешки глави, увити в целофан. В резултат на зловещата находка са арестувани шестимата собственици на хотела, сред които има и жени, и още петима души, за които се предполага, че са замесени в търговия с човешко месо.

Оказва се, че в менюто редовно се е предлагала човешка плът, а печената глава е била особено изискан специалитет. Мнозина от клиентите, посещавали ресторанта, твърдят, че не са знаели какво консумират. Те обаче били учудени от високата цена на порциите. Един пастор, който насочил полицията към съмнителното заведение, похапнал пържола за 700 нигерийски найри (3,12 евро) и бил неприятно изненадан от солената месна гощавка. За сравнение – един килограм говеждо филе в африканската страна струва около 141 найри.

След полицейската операция от съмнителния хотел били иззети два автомата „Калашников” и редица други оръжия, за които се предполага, че са използвани за умъртвяване на жертвите, сервирани на порции. Органите на реда открили още военни униформи, бойни патрони и множество мобилни телефони, вероятно принадлежали на изядените.

„Винаги ми правеше впечатление, че в хотела има съмнително движение. Съмнителни типове с лоша репутация винаги отсядаха в него”, разказва продавач на зеленчуци от близкия пазар.

Канибализмът не е новост в Нигерия. През 2012 г. 56-годишният Джошуа Акинделе беше арестуван заради ядене на човешко месо и продажбата на плът от хора за ритуални цели. Тогава Акинделе си призна, че причаква и нанася само по един смъртоносен удар на жертвите си. Канибалът разкри и чудовищния ценоразпис за различните части от телата. Обикновено главата се продавала за 7500 нарии (33,5 евро), ръцете и краката вървели по 3500 нарии (15,5 евро), а пенисът удрял хилядарка (4,47 евро).