MD-Кодове – Нов подход в естественото подмладяване на лицето

2
Добави коментар

В днешно време алтернативните методи за подмладяване са предпочитани от много жени. Най-новото в естетичната дерматология е иновативния метод за подмладяване от гамата на хиалуроновите филъри Juvederm Vycross.

Т.нар. MD-кодове са инжекционни техники в определени точки в зоната на лицето, с които се постигат изключителни резултати.

МД кодовете са разработени от бразилския пластичен хирург д-р Маурисио де Майо, след 20 годишни проучвания. Изключителни за работа с продуктите на Allergan, съдържащи VYCROSS технологията на Juvеderm. Идеята е да се постигат изключителни натурални резултати без хирургична намеса, само чрез хиалуронови попълнители и ботулинов токсин.

МД кодовете – какво представляват?

Кодовете са разпределени за трите части на лицето – долна част, средна част и периорбитална област. Инжектирането на хиалуроновите филъри е в строго определени точки, които обвързват всички части на лицето, така че резултата да е максимално естествен.

Лицето може да бъде разделено на отделни зони. МД кодовете са поредица от прецизни точки във всяка част. Основават се на принципа, че частите на лицето трябва да се възтановяват по конструктивен начин. При всеки пациент последователността на инжектиране е специфична, като той може да не се нуждае от всички МД кодове, точно заради това всеки пациент трябва да бъде консултиран и третиран индивидуално.

Защо да използвате МД кодове?

МД кодовете са полезен инструмент, който помага на пациентите да разберат своята мотивация за лечение. Когато му бъдат представени МД кодовете, пациентът може да посочи проблемните области, така че лекарят може да обсъди подходящите за него кодове и заедно да изготвят индивидуален план за лечение.

Пациентите обикновено не са запознати с точните места на инжектиране за проблемните области. Лицето е механична структура с твърди и меки тъкани, които се нуждаят от опора, за да се справят с гравитацията. Например, третирането в средната част на лицето с продукти за обем може да подобри вида на назолабиалната гънка и границата долен клепач – средна част на лицето.

МД кодовете могат да помогнат на пациента да разбере защо подобряването на целевата област може да бъде постигнато чрез третиране на съседни или отделни зони.

МД кодовете са модели за лечение, които дават насоки за определянето на точките на инжектиране върху лицето на пациента съобразено с неговите индивидуални нужди. Те представляват не само конкретна последователност от точки на инжектиране, но и действат като средство за по-добра комуникация между пациента и лекаря.

Освен това МД кодовете могат да се използват за подпомагане на финансовото планиране и последващо наблюдение на пациента.

МД кодовете и резултата след тях?

Чрез МД кодовете всеки пациент може да намери решение за своите индивидуални нужди. От своя страна дерматологът има възможност най-съвършено да възстанови изгубен обем, съобразявайки го с индивидуалните анатомични специфики на всеки пациент. Така възвръщането на обем ще е прецизирано с костна структурна, мускулна атрофия и моментно състояние на дермата.

Лицето е структура с твърди и меки тъкани, които се нуждаят от опора, за да се справят със следите на остаряването.

Най-правилният подход при работата?

Тук трябва да се говори и за професионализма и квалификацията на дерматолога, който сте избрали за тази процедура, тъй като МД кодовете са унифициран индивидуален метод на работа спрямо всеки пациент. Всеки един човек има различни субективни характеристики на лицето и ролята на специалиста е да определи точно в кои зони има нужда да се инжектират хиалуроновите пълнители.

МД кодовете са създадени само за продуктите с VYCROSS технологията на Juvеderm.

Предимството на гамата продукти с VYCROSS технология на Juvеderm-Voluma, Volift, Volbella е че възстановяват не само загубения обем, но има и лифтинг ефект, като се оформя контура на лицето и устните.

Технологията VYCROSS е патентован комплекс от нискомолекулна и високомолекулна омрежена хиалуронова киселина, при което се получава силен и ефективен омрежен гел. Това прави технологията уникална. Високата кохезивност на продукта осигурява оптимален лифтинг и лесно моделиране. Здравата мрежа от хиалуронова киселина е резистентна на механизмите на деградация.

Създадена за по-малко отоци след манипулацията и дълготраен ефект, технологията използва хомогенен гел.

Благодарение на всичките си качества технологията VYCROSS осигурява:

Ефекта от процедурата е с продължителност от 12 до 18 месеца (в зависимост от продукта, който се използва); Гела е с гладка консистенция за по-естествено излъчване и усещане; След манипулацията отока е минимален, което позволява на пациента да се върне бързо към социалната си среда; За по-голям комфорт по време на манипулацията продуктите съдържат лидокаин.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.