Центърът за градска мобилност в София е с ново ръководство

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Христиан Петров, на 33 г., който от началото на годината ръководи Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) поема Центъра за градска мобилност, съобщава Нова ТВ.

 

През пролетта цялото ръководство на компанията подаде оставка заради обществена поръчка за 250 хил. лв. Тя бе за поставянето на 60 навеса на спирки на градския транспорт и бе спечелена от фирма, в която съдружник е съпругът на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева. Разследване на Нова телевизия показа близки връзки между нея и заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

 

Останалите двама членове на борда на директорите на общинското транспортно дружество ще бъдат Никола Рогачев и Румяна Милова, която в последните месеци управляваше Центъра.

 

Христиан Петров е бивш съветник на Бойко Борисов, когато беше кмет, а след това и кандидат за общински съветник. Никола Рогачев е работил за консултантските компании KPMG и Ernst&Young.

 

На заседанието си общинските съветници днес гласуваха новото ръководство, а в общината дойде единствено Петров.

 

„Надявам се с работата ми вече да спечеля доверието както на крайния потребител – на гражданите, защото ние предлагаме една услуга, така и на принципала, който е Столичният общински съвет”, каза той.

 

Петров ще напусне поста си на директор на Общинската агенция по приватизация, който заемаше досега, за да встъпи в новата си длъжност.

 

Основни приоритети в работата на дружеството според него ще са системата за интелигентно таксуване в градския транспорт, различни уеб платформи и приложения, и нови бус ленти, които да дадат предимство на градския транспорт и велосипедите.