Как ERP може да помогне на start ups да подобрят ръстa на приходите си

2
Добави коментар
AntipodesLtd
AntipodesLtd

03 July 2016

Днешният глобален бизнес климат може да насърчи супер големи експанзии за секунди. Въпреки това, бързото разрастване прави стартиращите предприятия особено податливи на въпросите за управление на приходите, тъй като, добре финансирани или не, в началните етапи фирмите са склонни да се изправят пред неочаквани предизвикателства. Те могат да варират от внезапна нужда да се усъвършенстват оперативните процеси, до неочаквани разследвания, рисърч на продажби или маркетингови програми. 

Докато тези проблеми набъбват в ежедневната оперативна база, всеки нежелан проблем създава и допълнителни разходи, за които рядко се бюджетира допълнително. Това може да доведе до значителни парични несъответствия между нечии очаквания и нетните приходи, срещу заплахата от практическа невъзможност на дружеството да плати дребни сметки или по-лошо; понякога наричано “ initiation of a business death spiral“ или краят на проекта. 

ERP системите за стартиращи компании предлагат множество начини за избягване на тази заплаха чрез прилагане на ясно разграничими процеси за растеж на приходите. Това е особено вярно, ако те използват една от днешните ценово разумни системи, базирани на облака. Ето няколко начина с които работата би могла да се подпомогне:

Автоматизиране на order-to-cash процеси

Типичните утвърдени счетоводни системи изискват от потребителите да изпълняват ордери, поръчки, обработка и изпълнение на продажби и ръчно фактуриране; След това активно да наблюдават и отчитат получените приходи, за да затвори една сделка.

Като общо правило за употреба всеки модел е податлив на човешка грешка; по-важното е, че тя създава каскади от пречки в процеса по цялата верига на сделката, и те създават условия за отложени плащания и delayed cash recognition. От друга страна, съвременните интегрирани ERP системи позволяват на потребителите да автоматизират до 85% от цялата quote-to-close верига, а също и интегриране на продажбите, финансите и други модули, което води до по-бързо и по-точно отчитане на приходите.

Следва…