Научи повече за Черноморец и къмпинг градина

1
Добави коментар
Villaveliana
Villaveliana

June 26th, 2016
/
Uncategorized
/

/
admin

Уютното и красиво морско градче Черноморец възниква през 18-ти век. Първоначално името му е Свети Никола и има статут на село. Преименувано е на Черноморец през 1951г., а от 2009г. има статут на град. Градчето е разположено на красивия Бургаски залив, в южната му част. Местоположението на Черноморец е уникално по своята същност – на самия бряг и в същото време пазено от слизащата към морето планина Странджа. Именно планинската растителност пази плажовете около града и намиращия се в близост къмпинг Градина. Те са изключително топли и тихи, а средната температура на водата в летните месеци е около 20° до към 26°.

Почивката в Черноморец през лятото е свързана задължително с разходка из централната част на града. Очарователният, настлан с павета център на градчето през топлото лято е изпълнен с хора, а малките магазинчета предлагащи различни стоки допълват колорита. По главната улица на града се откриват множество заведения – механи, ресторанти, капанчета, павилиони за бърза закуска. Тук се срещат не само летуващи в Черноморец, но и в близкия къмпинг Градина, както и другият къмпинг разположен в близост до града – Златна рибка. Почивката в Черноморец може да се съчетае с плажуване на приятните пясъци в близост до къмпинга. Много хора считат, че именно тези места са по – чисти и приятни за посещение.

Културен туризъм и почивка в Черноморец

Градът разполага с удобни транспортни връзки. Пътуването за почивка в Черноморец с автобус е лесно – в града има автогара, на която спират автобуси. От там може да се хване автобус за Бургас, като транспортът до пристанищния град е на интервал от около 30 минути. Градът е отлична дестинация и за културен туризъм. Почивката в Черноморец няма да бъде същата без посещение на някои интересни места. Остров Свети Иван е изключително интересно място, на което през 2010 година бяха открити мощи на един от най – почитаните български светци – Йоан Кръстител. Островът е природен резерват и на него не живеят хора, така че при посещение е добре гостите предварително да са снабдени с вода, храна и удобни обувки. До острова може да се стигне само с лодка. Лодките тръгват както от Черноморец, така и от Созопол.

Спорт и почивка в Черноморец

Водни спортове може да се практикуват в множеството училища на къмпинг Градина. По време на почивката в Черноморец може да се правят разходки по плажа. За любителите на фитнеса в града има изградена площадка с фитнес уреди. Ако почивката в Черноморец е с компания, то почиващите може да се позабавляват с игра на футбол на новото футболно игрище в града.