Общинар от ДПС преби и се гаври с рибар

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Общинският съветник от ДПС в Плевен Методи Петков накарал мъж да яде жива риба, защото ловял в частния му язовир

Общински съветник от ДПС в Плевен е пребил зверски рибар и се е гаврил с него, карайки го да яде жива риба, съобщава Нова телевизия.

Даниел Дереков е жестоко пребит, докато ловял риба с приятели в блатото на плевенското село Каменец. Ден след инцидента е арестуван общинският съветник от ДПС в Плевен Методи Петков – криминално проявен за побои и рекет, но неосъждан. Въпросният е избран за общински съветник на последните местни избори.

До побоя се стигнало, защото общинският съветник решил, че Даниел лови риба в частния му язовир. Той пристигнал на място с около 20 роми и започнал да бие Дереков с алуминиева бухалка в главата, като сега Дереков има десет шева там.

Приятелите на Даниел успяват да се скрият в блатото и остават там цяла нощ, но той няма този късмет. 

„И ми вика – вие българите все не сте се наяли. И извади от плика, бяхме хванали две дребни риби, и накара едно от момчетата да ми я даде да я ям жива. Нямах друг избор, ядох я. Бях налаган отвсякъде с каквото се замислите, с бухалки, с тръби, с едни алуминиеви кабели, с колове, беше страшно“, разказва пострадалият мъж. 

След побоя След това ромите обяснили, че го бият, за да кажат „да не ходите повече по нашите земи“. Методи казал, че Даниел му дължи 5000 лева, защото му стъпвал по земята. В крайна сметка му взели 200 лв. 

На общинския съветник и двама негови приятели, участвали в побоя, е в повдигнато обвинение и за хулиганство и упражняване на принуда по отношение на пострадалия. 

Виж още: Държава на Пижета

Според магистратите от събраните доказателства може да се съди, че Методи Петков е извършил престъпленията, за които е обвинен. Той е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда лишаване от свобода. Освен това, предвид факта, че е съден и преди, имало реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

От ДПС смятат, че става въпрос за битов инцидент. „Няма политическа задача, която да е изпълнявал, да набие някой“, заяви пред Нова депутатът Митхат Метин.

„Тези хора са ловили в нашия язовир, правят го често. Костюм ли да им купим, пендари ли… За балъци ресто няма!“ – заявява близък на Петков.

Съпругата на Петков, който е от ромски произход, също защити мъжа си. Според нея той е честен и не краде за разлика от българите.

Методи Петков е също така кандидат за народен представител на изборите през 2014 г. от 15 МИР – Плевен. Тогава той е подозиран в купуване на гласове. 

Преди година по време на кампанията за изборите за местна власт екип на Нова телевизия бе нападнат от друг кандидат за общински съветник на ДПС, този път в Самоков – Трайчо Василев, по пряков Пиже.

Източник: Нова телевизия