Лудогорец постави на колене Цървена Звезда на Мала Маракана

1
Добави коментар

снимка facebook.com

Шампионът на България разградския Лудогорец изигра поредния си луд мач в третия предварителен кръг за влизане в шампионската лига. Отборът воден от Героги Дерменджиев нито за миг не преклони глава пред именития си съперник, точно напротив. Въпреки, че разградчани изоставаха още в 17-та минута след гол на Доналд, те не спряха да гледат напред и следваше атака, след атака. Това даде резултат 6 минути по късно, когато Джонатан Кафу възстанови равенството.

Малко преди края на почивката Вандерсон изведе „орлите“ напред с още един гол в мрежата на звезда. Точно преди края на полувремето новото попълнение на Лудогорец Пластун си изкара глупав втори жълт и съответно червен картон. След края на полувремето още по глупаво на път за съблекалниите Канга удари Светльо Дяков и италианския рефер изравни хората от двата отбора.

Второто полувреме започна на бързо обороти очаквано, въпреки че и двата отбора бяха вече с по 10 човека. Цървена звезда нямаше какво да губи и се хвърлиха с всички сили напред и в 62та минута сръбския гранд имаше възможност да изпълни дузпа, която бе реализирана от Ибанес. Мачът се доигра, като и двата отбора гледаха на да допуснат грешка. Така завърши редовното време при резултат отново 2:2.

Още в първото продължение Лудогорец натиснаха своя съперник и отново чрез Вандерсон още в 3-та минута излезе напред. Така нещатата за Звезда станаха изключително трудни, защотото вече имаха нужда от 2 гола за да продължат. Вандерсон 4 минути по късно разби всички надежди на сърбите с 3тия си гол. 2-4 за Лудогорец и всичко бе решено. Лудогорец продължава европейския си поход единствен от България за поредна година.