Сериозни съперници за Гришо и Цвети в Рио

1
Добави коментар

снимка tsvetanapironkovanews.wordpress.com

Жребият отреди на Григор Димитров да се изправи срещу Марин Чилич в първия кръг на олимпийският турнир по тенис в Рио де Жанейро. Първата ни ракета има два изиграни мача до този момент в кариерата си срещу хърватския Ас, който е в много добра форма и заема 14-та позиция в световната ранг листа в момента.

Статистиката показва по една победа и за двамата тенесисти, което предрича интересен сблъсък. Мачът е предвиден за събота от 17:00 часа българско време. Григор се изкачи с 6 позиции в класацията, и вече заема 34-то място, след доброто си представяне в Торонто на турнира Rogers cup.

Другата ни надежда в тениса Цветана Пиронкова ще стартира олимпийския си поход срещу германката  Лаура Зигемунд. Лаура е под номер 33 в света, докато нашата първа ракета заема 76-та позиция. Цвети и Лаура ще се срещнат за първи път в историята на тениса и двете нямат кой знае какви наблюдения една за друга. Нашето момиче коментира жребия пред БНТ така:
„Всички, които са тук не са случайни и са се подготвили добре, за това не може да се каже, че има лесен или труден жребий“.