Изваждане на зъб – Стоматологичен център, Зъболекарски услуги – IG Dental | Стоматолог София

1
Добави коментар
informationldonline
informationldonline

Изваждане на зъб

Изваждането на зъби е крайна мярка в съвременната стоматология. Понякога обаче няма друг метод за лечение на даден тип заболяване и се прибягва до изваждане на зъб. Използването на съвременни анестетични средства, материали и инструментариум, прави изваждането на зъб безболезнено и максимално атравматично за пациента.

 

Началото на манипулацията започва с поставянето на акуратна анестезия. След изтръпване на желаната зона, лекаря проверя за остатъчна чувствителност. Ако липсва такава се пристъпва към самата екстракция на зъба. Според вида и разположението на зъба, лекаря използва различен инструментариум и подход за изваждането му. Независимо от начина на екстракция манипулацията е безболезнена. След изваждането на зъба костната рана се оглежда, ако има възпаление в нея, получило се от микроорганизми в зъба, то се почиства.

По преценка на стоматолога в раната може да се постави костозаместващо вещество и тя да се зашие. Последната част от зъбнака екстракция приключва със стиската на марличка между зъбите за 10-20 минути.

При Ваше желание, ние от стоматологичен център IG Dental, прилагаме рутинно обща анестезия за всички манипулации, които предлагаме