Вратар на Славия вдигна екзотичен хотел в Сапарева баня (СНИМКА)

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: struma.bg / pfcslavia.com

Вратарят на ФК „Славия“ Марио Кирев премести рая на Малдивите насред родния си град Сапарева баня, пише struma.bg.

 

Марио Кирев има успех не само под рамката на вратата на Славия, но и в хотелиерския бизнес. Стражът помисли за бъдещето си след футбола. Кирев, който преди време беше в италианския гранд Ювентус, сбъдна една от мечтите си и построи екзотичен хотел в родния Сапарева баня.

 

Инвестицията на футболиста се оценява на около 1 милиона и 200 хиляди лева, като средствата са лични спестявания, кредит и помощ от държавата.

 

Стилният комплекс е миникопие на всеизвестните къщички със сламени покриви на Малдивите.

Комплексът се състои от две къщички, покрити с палмови листа, и лоби бар. Вътре има 8 стаи и четири мезонета, а пред тях се простират два басейна, до които се слиза директно по стълба от хотелската стая.

 

„Роден съм в Сапарева баня и реших да инвестирам в туризма, тъй като тук това е основен поминък. Теглих кредит, спечелих проект от фонд „Земеделие“, добавих мои спестявания и изградих хотел по подобие на хотелска верига на Малдивите. Бях там, впечатлих се от архитектурното решение и ми дойде идеята да направя такъв кокетен хотелски комплекс и в моя роден град. Възползвах се от природните дадености на Сапарева баня – топлата минерална вода и красивата планина“, обясни Марио, пред в. „Струма”.

 

Дали начинанието му ще има и бизнес успех, тепърва ще се разбере, но местните са единодушни, че хотелът е изключително интересен и нетипичен за района, което със сигурност ще привлече клиенти, жадни за екзотика.