Как да превърнем мечтаната детска стая в реалност с мебели ZONA FOR HOME

1
Добави коментар
Maggdalina
Maggdalina

 

Лятото е към своя край, а новата учебна година чука на вратата. Това е един много специален момент за всяко едно семейство и особено за бъдещите ученици. С наближаването на първия учебен ден вълненията и приготовленията нарастват. Важно е за всяко дете да се подсигури удобство както в училищната среда, така и в собствения му дом. Детската стая е най-специалното място в едно жилище. Там детето трябва да се чувства уютно и спокойно. Много често точно обзавеждането и подредбата в стаята спомагат за развитието на въображението и талантите у детето. С помощта на заобикалящата го среда то по-лесно развива своята индивидуалност и страсти.

Най-голяма роля в организирането на една стая играе пространството. Специалистите на ZONA for Home съветват за по-малки помещения да се избират по-светли тонове за стените, а за по-големи може да експериментира с контрастиращи цветове. Винаги може да направите стаята по-различна и интересна като украсите някоя от стените. Нарисувайте нещо съвместно със своето дете или пък поставете стикер или картина. Важно е да се съобразите с предпочитанията на малчугана и да реализирате вашите представи заедно.

Изберете настилка, която не се пързаля. Забравете за гланцирания гранитогрес или теракот, те са по-подходящи за кухня или коридор. За предпочитане е мека настилка като мокета, макар и по-трудна за поддръжка е много по-удачна от предните изброени. Може да се спрете и на ламинат, но за предпочитане е да го съчетаете с килим или пътека, която да покрива по-голямата част от свободната площ.

При избора на мебели е хубаво да помислите за много рафтове и чекмеджета, където се побират предмети от различни размери. Гардероб с повече прегради и легло с шкафове под матрака, в които детето само да прибира вещите си. Цялото това разнообразие от комбинации може лесно да откриете в магазините  ZONA for Home. При покупката на спалния комплект обърнете внимание на  отделните модули и части, които могат да се разместват, така те ще бъдат разположени спрямо личните предпочитания и удобство.

Не на последно място по важност ZONA for Home съветва – обърнете внимание на дребните детайли. Ако детето ви се увлича по музиката, то добавете картина на любимия му музикален инструмент, ако обича да рисува, обособете му специално място за това. Хубаво е в стаята да има и място за книги или библиотека, където детето да трупа прочетените си книги и да се гордее с това. Най-важното е да се вслушвате в желанията на децата, така с лекота ще им осигурите мечтаната стая.