9 билкови лекарства за анемия

1
Добави коментар
Petar_Stefanov
Petar_Stefanov

Здраве — By rumen on 23.07.2016 3:29

Анемията е често срещано нарушение на кръвта. Нисък хемоглобин или намаляване броя на червените кръвни клетки се счита за основна причина за анемия. Други причини за анемия включва прием на алкохол, загуба на кръв, дефицит на желязо и така нататък.

Микроцитна, нормоцитна и макроцитна са три различни категории анемия. Най-честите симптоми за анемия са главоболие, слабост и виене на свят. Използване на различни билкови лекарства може да помогне в лечението на анемия.

Билкови лекарства за анемия са:

Люцерна

Люцерната може да се използва като билков лек за анемия. Потреблението й може да бъде в храна съдържаща семена. Така тя може да помогне в лечение на проблема с анемия. Растението също може да бъде приготвена като салата, чай от люцерна вряща в чаша с вода и се консумира на регулярна основа.

Жълт лапад

Друго билково лекарство за анемия е жълт лапад. Чаят от жълт лапад е бил признат като едно от най-добрите средства за лечение на заболявания на кръвта, включително анемия. Важно е да се отбележи, че прекомерната консумация на жълт лапад, може да доведе до диария.

Ечемик

Можете да използвате трева ечемик като билка за освобождаване от проблеми с анемия. Ечемикът е богат на желязо и витамин В12 и следователно консумацията му може да помогне за увеличаване на хемоглобина. Интересно е да се отбележи, че ечемикът е признат като една от най-полезните от всички растителни храни. Приемът на ечемик има основна роля да помогне за предотвратяване проблема с анемията.

Джинджифил

Смес от джинджифил и други билки за анемия може да се консумира всяка сутрин за повече облекчение от проблеми свързани с на анемия. Може да се консумира джинджифил на дневна база. Комбинация от джинджифил и лимонов сок също може да помогне при лечението на слабост в резултат от анемия.

Цвекло

Червеното цвекло може да помогне като регенериращо и реактивиращо средство на червените кръвни телца. Консумиране на сок от цвекло на регулярна основа се справя с проблема анемия. Цвеклото на сок се смесва с ябълков сок и мед и може да постигане желаните резултати.

Магданоз

Можете да запарите няколко листа в гореща вода и да пиете тази смес няколко пъти на ден, за да излекувате анемия. Към сместа може да добавите захар за подобряване на вкуса.

Тилчец

Един от най-ефективните билкови лекарства за анемия е сминдухът. Консумация на семена от сминдух или листа може да помогне за намаляване проблема с анемията.

Коприва

Копривата е известна също като обикновена коприва и може да се използва като билков лек за лечение на анемия. Копривата съдържа желязо. Може да се приема като чай. Счита се за един от най-евтините билкови лекарства срещу анемия.

Женшен

Проблемът на анемия може да се третира с използване на женшен. Може да се приготвя на чай и да се консумира често срещу освобождаване от анемията.

Tags: билки за анемия