Билки за стави

1
Добави коментар
Petar_Stefanov
Petar_Stefanov

Билки за стави

July 23, 2016
admin
0 Comments

За съжаление проблемът с натоварването на ставите не засяга само активните спортисти, но и обикновените хора. И ако спортистите имат надеждната физиотерапия и рехабилитация, която естествено си позволяват, то обикновените хора, които имат проблеми с износването на ставите често са оставени на грижата на фармакологичната промишленост, а тя понякога повече вреди, отколкото помага. Затова, като алтернатива за обикновените хора, страдащи от проблеми със ставите, се появяват билки за стави и кости – идващи до тях чрез древната лечебна практика на билколечението.

Ставите като всички други органи и тъкани в тялото имат нужда от своята тренировка, но и от адекватна почивка. Защото те се износват бавно, с времето, както и бавно се възстановяват. Ставите в човешкото тяло имат нужда от допълнителна здравина, за да издържат на натоварванията от всякакъв тип. Затова лечението с билки за стави може да бъде разпределено или прилагано според различните ситуации. Като превантивно лекарство за ставите, при хора с хронични проблеми; при установен проблем, който заплашва нормалното функциониране на ставата или при вече проявил се проблем в напреднала фаза.

Разбира се всяко лечение изисква консултация, изследвания и всички други процедури, които могат да помогнат за разрешаването на даден здравословен проблем. Когато решите да използвате безопасния метод на лечение на ставите чрез билки и билколечение, трябва да направите консултация с фитотерапевт, за да може да се предпише адекватно лечение за конкретния случай. Дозировка, начин на употреба, евентуална диета и съвети за по-щадящ начин на живот. Чистите растения и биоактивните вещества, които те осигуряват могат да помогнат при изключително неприятните проблеми свързани с опорно-двигателния апарат.

Проблемите в тази система, отговаряща за нормалното осъществяване на движението у човека, е хубаво да се хващат превантивно. Билки за стави обаче могат да направят чудеса в лечението в различните фази, защото те идват директно от ‘науката’ на майката Природа, не вредят чрез странични ефекти – естествено при правилно лечение и начин на живот осигуряващ необходимата лечителска среда.