Ябълков оцет, Мало Конаре – 500 мл.

1
Добави коментар
teokostov
teokostov

Направен от 100% български ябълки! Нефилтриран! Без стабилизатори! Без добавена захар! Без добавени аромати!

Ябълковият оцет е кисела на вкус течност, получена чрез окисляване на етанола при сладка ферментация на плодовете.

Всички лекари са единодушни, че лечебна е силата не само на ябълките, но и на ябълковия оцет. Той може да изчисти организма от наркотици и алкохол и да предотврати развитието на опасни заболявания и загуба на тегло.

Медицинските свойства на ябълките са отдавна известни. Те намаляват кръвното налягане, предотвратяват развитието на атеросклероза и сърдечни пристъпи, помагат за пречистване на червата и са от полза при заболявания на бъбреците и черния дроб.

Ябълковият оцет е естествен източник на множество витамини и микроелементи. Той съдържа повече от 93 съставки: ензими, аминокиселини, хранителни вещества, пектин, бета-каротин, които правят възможни множество излекувания. Действа антибактериално и противовъзпалително. Подобрява обмяната на веществата, стимулира кръвооросяването (пие се по 1 ч.л. с 1 ч.ч. вода), подпомага храносмилането, снижава нивото на холестерина, лекува възпаления на средното ухо и кожни заболявания. Също стяга кожата, предотвратява образуването на старчески петна, намалява нощни мускулни спазми, облекчава главоболието, премахва мазоли и кокоши трън,обриви и микози по кожата. Помага за намаляване на телесното тегло, унищожава бактериите в храната, подобрява сърдечно-съдовата функция.

Тонизиращо и укрепващо средство

2 ч. л. ябълков оцет се смесва с 1 ч. ч. вода и 1 ч.л. мед. Пие се като тонизиращо и укрепващо средство.

Възпалено гърло

При възпалено гърло се прави кашичка от хума и ябълков оцет, нанася се върху памучна кърпа и се увива около шията.

Висока температура

За намаляване на температурата се обуват къси чорапки, намокрени със смес от вода и оцет в съотношение 1: 1. Същата смес може да се ползва и за студени компреси при ставен ревматизъм, редувани с компреси от хума. Ако със смес от вода и оцет се намокри ноздрата от която тече кръв, то кръвотечението ще спре.

Облекчаване на рани

Облекчаване на рани от залежаване, познати още като декубитус се постига, ако се направят топли промивки със смес от ябълков оцет и вода в съотношение 1:4.

Слънчево изгаряне

При слънчеви изгаряния по кожата се прави баня, като към водата във ваната се добавя 1 ч.ч. ябълков оцет. Гъбичките на краката се лекуват с всекидневно потупване на засегнатите участъци с памуче, натопен с чист оцет.

Диабет и висока кръвна захар

На антигликемичните свойства на ябълковия оцет оцет се дължи способността му подобряване на инсулиновата чувствителност и от там да регулира кръвната захар. Нашето тяло е устроено така, че всекидневно произвежда инсулин, благодарение на който регулира нивото на захарта в кръвта.

Ето защо тази кисела течност е изключително полезна за хора с инсулинова резистентност. Те трябва да приемат доза от ябълков оцет(една лъжичка) с всяко хранене. Смесете киселата течност с една чаша филтрирана вода.

Приемайте три пъти дневно, за да поддържате оптималната скорост, необходима за правилното протичане на храносмилателните процеси. Това от своя страна увеличава значително времето за обработка на новопостъпилите захари и поддържа нивото на кръвната захар относително стабилно.

Против гъбички

Известният с уникалните си лечебни свойства ябълков оцет е надежден убиец дори на упоритите гъбички. За да се преборите с тях е необходимо освен с качествен оцет, да се снабдите и с голямо търпение.

Процедурата, която ще Ви препоръчаме, прилагайте два пъти на ден. Лечебният курс трябва да продължи 90-120 дни, но резултатът определено си заслужава отделеното време и търпение.

В чаша вода разтворете лъжица оцет и няколко капки лавандулово масло. Върху поразените от гъбички кожни участъци се прави компрес, който трябва да престои поне три часа.

При гъбички на интимните органи безотказно действат промивките с ябълков оцет. В литър вода се разтварят пет големи лъжици от киселата течност. Правете промивките до отшумяването на проблема.

За прочистване на черен дроб

С очистителните си качества ябълковият оцет действа благоприятно и върху черния дроб. Киселата течност с богат витаминен и минерален състав изчиства дроба от токсините, натрупани в него.

Освен това, пектиновата течност атакува директно и кристалчетата пикочна киселина и по този начин възпрепятства възникването на по-сериозни усложнения.

За да прочистите дроба си, смесете две лъжици от лековитата течност с 250 мл сок от червена боровинка. Приемът на 3х1 чаши гарантира прочистване на черния дроб от всички шлаки и токсини.

Холестерол

Изпивайте по две чаши дневно оцетна вода (лъжичка от киселата течност на чаша вода), за да поддържате холестерола си в оптимални граници.

Опитайте и следната лековита смес, приготвена от равни части ябълкова течност и мед (по една чаша) и осем скилидки чесън. Всичко това се разбива в блендер и оставя в хладилника за пет дни. Едва след това сместа е готова за консумация.

Заместете оцета за приготвяне на оцетната вода с лъжица от тази смес. Приема се при ставни проблеми, висок холестерол, хемороиди и за детоксикация.

Съдържание:

Натурален ябълков оцет (100% български ябълки). Нефилтриран! Без стабилизатори! Без добавена захар! Без добавени аромати.

Образуването на утайка не проеменя качеството на продукта.

Киселинност: 5%

Да не се излага на пряка слънчева светлина. Разклатете преди употреба!

Опаковка: 500 мл.

Информация за търговци

Този продукт е дистрибутиран от „Здравница“. В случай, че имате тъговски обект на територията на България и Европейския съюз можете да се свържете с нас, за да Ви предоставим ценова листа и условия за партньрство. Повече информация намерете в „За дистрибутори“.

„Здравница“ е регистрирана търговска марка собственост на „Ню Ес Нет“ ЕООД. Предлаганите от нас продукти са със 100% гарантирано качество и притежават всички необходими сертификати.