Борисов: Бъчварова да постави нови хора в „Гранична полиция” – ако не, аз ще ги поставя

3
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

След като не са взели мерки, когато е трябвало, не са за тези постове и се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави хора на това място. Ако не, ще ги поставя аз. Така коментира пред журналисти в Ловеч министър-председателят Бойко Борисов разпореждането си към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова да поиска оставките на ръководството на „Гранична полиция” заради информацията, че обвинен за трафик на мигранти е спечелил обществена поръчка на главната дирекция, предаде „Фокус”.

 

„При тези усилия, които полагаме – и армия, и гранична полиция, и редовият състав, и моряците, които служат, както и нашата лична ангажираност ежедневно, заради такова недоглеждане (не мога да кажа какво е, защото в момента текат проверки по случая), трябва да се понесе отговорност, а отговорност за такъв скандал носят директорът и заместник-директорът, всички, които са поставени там, за да не се случва такова нещо”, заяви Борисов и посочи, че има прекрасни граничари и е казал кои са му направили добро впечатление, когато обикалял границата.

 

„Министър Бъчварова не може да понесе отговорност за десетките служби, които има в МВР и които взимат заплати това да не се случва. Нейната отговорност е да ги уволни днес”, каза още Бойко Борисов.