Клиновитал – екстракт от котешка стъпка

2
Добави коментар
teokostov
teokostov

100% натурален продукт! Не съдържа консерванти, оцветители, допълнителни аромати и изкуствени добавки!

Котешката стъпка е едногодишно растение с масленозелено стъбло, високо от 15 до 40 см. Листата му приличат на чемширените, само че са по-големи. Цветът представлява наредени в кръг килийки, които приличат на отпечатък от котешка стъпка, откъдето идва и името на билката.

Според българската народна медицина билката котешка стъпка (Clinopodium Vulgare) има успокояващо действие, подобрява артериалната проходимост, нормализира кръвното налягане, прилага се за лечение на гинекологични заболявания, мастопатия, миома, камъни в бъбреците, цистит, гастрит, паркинсон, кожни заболявания (бемки, брадавици, себорея, пърхот, екзема, кокоши трън, мазоли, повърхностни рани и т.н.), полезна е за диабетици.

Билката стимулира съпротивителните сили и регенеративните процеси в организма.

Някои традиционни проложения на котешката стъпка (CV) са свързани със стимулиране на регенеративните процеси на организма, благоприятно действие върху кръвоносната система, усилване съпротивителните сили на организма. Препоръчва се при гинекологични заболявания, миома на матката, простатит, бъбречнокаменна болест. Споменава се като средство за изчистване на артериалните плаки и действа благоприятно при смущения в кръвоносната система. Котешката стъпка проявява и антидиабетично действие.

Показания според китайската фармакопея; (отнасят се за китайско представените видове Сlinopodium) – препоръчва се при кашлица, зачервени очи, възпалено гърло, дифтерия, коремна болка, дизентерия, повръщане; хемолиза, хематурия, маточно кървене, травматичен кръвоизлив, хепатит; холецистит, стомашни болки, ставни болки, възпалено подуто, ухапване от змия, екзема, хемороиди. Като оснoвно приложение се изтъква кръвоспиращия ефект. Полен от билката, приложен външно върху прорезни рани, значително скъсява времето на кървене, даже при сериозни прорезни рани на феморалната артерия.

Вероятно поради това, в миналото в България билката е била наричана Хайдушка билка и Билка на Левски – хайдутите са налагали раните си с нея, а Васил Кунчев (Левски) е познавал билката и е лекувал хора с нея когато е бил дякон.

Какво е Клиновитал?

Клиновитал е 100% натурален продукт съставен от Сух екстракт от котешка стъпка (60 мг./10 мл.), Сух екстракт от Арония (1000 мг./10 мл.) и Сух екстракт от червено грозде, сорт мавруд (1000 мг./10 мл.).

Клиновитал е течна хранителна добавка с бързо и лесно усвояване от организма и удобен и приятен начин на употреба. Силно концентрираните екстракти от котешка стъпка, които влизат в състава на Клиновитал са силно горчиви и трудни за прием под друга директна форма. В рамките на Клиновитал приемът им е приятен и лесен.

Високата концентрация на сапонини в Клиновитал:

– Има благоприятен ефект върху кръвните нива на холестерола. Сапонините се свързват с така наречените Bile соли в интестиналния тракт. Образуват се малки мицели с холестерола, които влияят на неговата абсорбция. Така, че сапонините намаляват кръвните нива на холестерол пречейки на неговата реабсорбция.

– Сапонините имат антитуморно и антимутагенно действие, изтъквани в редица научни публикации, като по този начин намаляват риска от развитие на карциноми. Изглежда сапонините рагират с богатите на холестерол мембрани на раковите клетки, като ограничават техния растеж и жизнеспособност. Роа и съавтори публикуват, че сапонините могат да предотвратят някои видове рак, както е показано в тяхната статия „Saponins as anti-carcinogens”, публикувна в Journal of nutrition (1995, 125, 717-724). И други статии изтъкват това ствойство на сапонините, като причинител на апоптоза при раковите клетки вследствие на индуциране на митотичен арест.

– Растенията синтезират сапонините за борба с инфекциите причинявани от паразити. Сапонините са изключителен имуностимулант. При употреба от човека те предпазват от вируси и бактерии.

– Редуцират загубата на костна плътност. Особено стероидните сапонини.

– Изключително силен антиоксидант. Този ефект помага при намаляване риска от рак и сърдечно-съдови заболявания.

И това не е всичко. Концентрираните под вакуум и ниска температура екстракти от гроздето Мавруд и Арония осигуряват още един източник за набавяне на изключително ценни и полезни вещества посредством Клиновитал.

Аронията съдържа, органични киселини, пектинови и дъбилни вещества. Има високо съдържание на витамин Р – до 3000 мг%, и това е единственият плод у нас с такова съдържание на витамин Р. Следват витамините С, К, В, B1, В2, В5, В9. Съдържанието на йод в аронията е 3-4 пъти по-голямо от другите плодове. Помага на обмяната, кръвообразуването и тонуса, стимулира щитовидната жлеза, активизира пропускливостта и еластичността на кръвоносните съдове.

Биофлавоноидите от червеното грозде Мавруд и Аронията притежават противовъзпалително, съдовоукрепващо, антихепатотоксично, антидепресивно, имуномодулиращо и други фармакологични свойства. Към тях спадат спадат: антоцианите, катехините, проантоцианидините, флавонолите, фенолните киселини, транс-резвератрол и неговите производни и други. Червеното вино дължи противораковия си ефект (при рак на простата и на гърдата) на високото съдържание на транс-резвератрола. А в сорта Мавруд, концентрацията на транс-резвератрол е най-висока сред популярните у нас винени сортове грозде.

Не на последно място, сиропът е вкусен, което се дължи най-вече на аромата на червеното грозде Мавруд. Може да се приема както директно, така и след разреждане с вода или като добавка към натурални сокове, пюрета, кисело мляко и дори за гарниране на различни кулинарни сладкиши.

Хранителната добавка Клиновитал е един чудесен начин за превенция и борба със съвременните болести, преди те да са се появили.

Клиновитал е подходящ за:

– хора, предразположени към ракови заболявания; – хора, подложени на силен стрес; – пушачи; – сърдечноболни; – диабетици или хора склонни към дибет; – за всички хора, отговорни към здравето си!

Съдържание:

студено пресован, кондентриран под вакуум сок от мавруд и арония, Екстракт от котешка стъпка (Clinopodium Vulgare).

Допълнителни съставки: захароза – като допълнителен подсладител, лимонена киселина – като стабилизатор на киселинността.

Състав на 10 мл. Клиновитал:

Екстракт от котешка стъпка – 2.5 гр. Концентрират сок от Мавруд – 5 гр. Концентриран сок от Арония – 4.5 гр.

Хранителна информация на 10 мл. Клиновитал:

Калоричност: <52 kcal/225 kJ Въглехидрати: 5 гр. от които захари: 4.5 гр. Мазнини: < 0.1 гр. от които наситени: < 0.1 гр. Протеини: <0.1 гр. Натрий: 0.01 гр.

Антиоксидантната активност (ORAC Метод) е по-голяма от 450 единици.

Съдържание на други ингредиенти:

Сапонини: 0.1 – 0.3 гр. Полифеноли: > 35 мг. Антоциани: > 5.6 мг.

Приложение:

Перорално. Приема си директно или след разреждане с вода.

Дозировка:

Препоръчителна дневна доза за възрастни: от 10 мл. до 40 мл. Максимална дневна доза: 60 мл. Препоръчителна дневна доза за деца над 6 год.: 5 мл.

Специализиран прием:

– За увеличаване съпротивителните сили на организма се препоръчва приемането на 10 мл. всеки ден. – За интензивна профилактика на рак и при пушачите се препоръчва прием два пъти дневно по 10 мл. – При хора с ракови заболявания или склонни към рак се препоръчва приемане на 40 мл. (два пъти по 20 мл.) дневно.

Продуктът не се препоръчва за деца под 6 год., бременни и кърмещи жени. Да не се прилага по време на химио и лъчетерапия. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Опаковка: 250 мл.

Информация за търговци

Този продукт е дистрибутиран от „Здравница“. В случай, че имате тъговски обект на територията на България и Европейския съюз можете да се свържете с нас, за да Ви предоставим ценова листа и условия за партньрство. Повече информация намерете в „За дистрибутори“.

„Здравница“ е регистрирана търговска марка собственост на „Ню Ес Нет“ ЕООД. Предлаганите от нас продукти са със 100% гарантирано качество и притежават всички необходими сертификати.